Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ε.Ο.Δ. στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες στην Πάρο...

09 Αυγούστου 2018 17:42

Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή των μελών της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έπληξε την Πάρο για δύο συνεχείς ημέρες κατακαίγοντας εκατοντάδες στρέμματα γης στην ευρύτερη περιοχή Κακάπετρα - Ασπριές του νησιού.

Τα μέλη της Ε.Ο.Δ έδωσαν το "παρών" στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης πυρόσβεσης όταν μετά από κλήση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου την Τρίτη 31 Ιουλίου έσπευσαν σε δύσβατη περιοχή κοντά στο ΧΥΤΑ μαχόμενοι ενάτια στις φλόγες του πύρινου μετώπου. Μετά την επέμβαση εναέριων μέσων ώστε να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. συνέχισαν να επιχειρούν μαζί με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής κατασβήνοντας και τις τελευταίες εστίες φωτιάς μέχρι αργά το βράδυ.

Ανεκτίμητη υπήρξε επίσης η αρωγή που προσέφεραν τα μέλη της Ε.Ο.Δ. την Τετάρτη 1η Αυγούστου το απόγευμα, όταν μετά από κλήση του Προϊσταμένου Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Ν. Αιγαίου, έσπευσαν για δεύτερη ημέρα στη φωτιά που αναζωπυρώθηκε και επεκτάθηκε λόγω των δυσμενών ανέμων. Μετά από οδηγία της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκαν αρχικά στην περιοχή των Αγ. Πάντων ενώ αργότερα πήραν εντολή να κινηθούν προς την περιοχή Δάφνες - Ανεραντζά. Αργά το βράδυ μαζί με πυροσβέστες επέστρεψαν στους Αγ. Πάντες όπου υπήρχε σε απόκρημνη περιοχή μέτωπο φωτιάς και αποχώρησαν από το σημείο τις πρώτες πρωϊνές ώρες όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο.

Και τις δύο ημέρες της πυρκαγιάς στην Πάρο, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων, με αυταπάρνηση, σθένος και γενναιότητα, ρίχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στη μάχη με τις φλόγες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τιθάσευση του πύρινου μετώπου χωρίς να απειληθούν ζωές ή περιουσίες.

Σε συνεργασία με τις αρχές όταν κλήθηκαν να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, επιχείρησαν με αποτελεσματικότητα ενισχύοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατάσβεσης της φωτιάς, παρέχοντας κατά τις κρίσιμες εκείνες στιγμές πολύτιμη βοήθεια.

Η Ε.ΟΔ. Κυκλάδων, στεκόμενη πάντα στο πλευρό της κοινωνίας της Πάρου παρέχει εδώ και χρόνια σπουδαίο εθελοντικό έργο στο νησί. Βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον συνάνθρωπο που κινδυνεύει, στον πάσχοντα, είναι παρούσα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αλλά και όπου μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες αρωγής υποκαθιστώντας πολλές φορές την ανεπάρκεια των κρατικών υποδομών και τα ελλείμματα των μηχανισμών αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης.

Με την πλούσια ανθρωπιστική και κοινωνική της δράση έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως οργανισμός προσφοράς ανεκτίμητων υπηρεσιών όπου και όταν χρειάζεται, σε οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση και ανάγκη πάνω στο νησί.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr