Πάρος: Αλλάζει «χέρια» το μεγάλο πάρκινγκ στην καρδιά του οικισμού της Παροικίας...

31 Αυγούστου 2018 10:41

Αποτελεί ένα πάρκινγκ – ανάσα για τους παριανούς και τους πολυπληθείς επισκέπτες της Πάρου καθώς βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Παροικίας, στην Περιφερειακή οδό της, και εξυπηρετεί καθημερινά πολλές εκατοντάδες οχημάτων τη στιγμή που οι θέσεις στάθμευσης που παρέχει μαζί τους βοηθητικούς του χώρους, ξεπερνούν σχεδόν τις 170.


Μέχρι πρότινος ήταν δημοτικό καθώς ο Δήμος Πάρου το ενοικίαζε αντί χρηματικού αντιτίμου από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του με σκοπό την εύρυθμη διαχείριση της στάθμευσης στην πρωτεύουσα της Πάρου η οποία, ειδικά κατά τις περιόδους τουριστικής αιχμής, παρουσίαζε έλλειμμα εύκολα προσβάσιμων και κοντινών στο οικιστικό της ιστό και τα καταστήματά της, χώρων πάρκινγκ.

Το εν λόγω πάρκινγκ όμως, φαίνεται ότι σε λίγο καιρό δεν θα ανήκει πλέον στην ευχέρεια της δημοτικής διαχείρισής του. Καθώς ο Δήμος Πάρου δεν προέβη σε ανανέωση του συμφωνητικού μίσθωσής του, ο χώρος νοικιάστηκε πρόσφατα κατά πληροφορίες μας, από ιδιώτη μισθωτή και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο το πώς θα αξιοποιήσει τη χρήση του. Έτσι λοιπόν το μεγάλο πάρκινγκ – ανάσα περνά στα χέρια ιδιώτη ο οποίος θα κάνει χρήση του χώρου μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου άγνωστο με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Ελπίζουμε μόνο η αλλαγή αυτή να μην επιβαρύνει την ήδη προβληματική διαχείριση και ευταξία της στάθμευσης στην πρωτεύουσα της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos