Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Αυτό το Σαββατοκύριακο σαλπάρουμε για Νάουσα ! "Τα Καπετανέικα" είναι εδώ και υπόσχονται συναρπαστικές στιγμές!

12 Σεπτεμβρίου 2018 15:44

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Νάουσα γιορτάζει σαν άλλοτε τη ναυτοσύνη της κλείνοντας στην αγκαλιά της θάλασσάς της αμέτρητα ξύλινα σκαριά με την πραγματοποίηση της συναρπαστικής ναυτικής εκδήλωσης "Τα Καπετανέικα" που θα "αρμενίσουν" το κοινό στα πέλαγα της ναυτικής μνήμης και της σπουδαίας κληρονομιάς του Αιγαίου.

Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις των "Καπετανέικων" αφιερωμένες στη μνήμη του Κώστα Γουζέλη και θα διαρκέσουν από 14 - 16 Σεπτεμβρίου. Υπόσχονται μια καταπληκτική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο της θάλασσας, με τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους σ΄αυτήν και στα ξύλινα σκαριά τους τα οποία θα συμμετάσχουν σε έναν θεαματικό αγώνα επίδειξης και άμιλλας που θα γοητεύσει το κοινό!

Ντοκυμαντέρ, εκθέσεις, εργαστήρια με ναυτικά θέματα θα μυήσουν το κοινό στον μαγευτικό κόσμο της ναυτικής ζωής του Αιγαίου και θα εμπνεύουσουν την αγάπη για τον πολιτισμό που το Αρχιπέλαγος συμβολίζει διαχρονικά. Στη Νάουσα φυσικά, στο περίφημο μαγευτικό λιμανάκι της, όπου πανέμορφα ξύλινα σκαριά, το ένα πλάι στο άλλο θα στολίσουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό του όπως σε καιρούς αλλοτινούς, τότε που ανήκε στους καπετάνιους και τους ψαράδες του!

Ταξίδι στην ιστορία και περιήγηση στο παρόν της μαγείας της ναυτικής ζωής υπόσχονται "Τα Καπετανέικα" που φιλοδοξούν να γοητεύσουν τους λάτρεις του κόσμου της ναυτοσύνης αναμοχλεύοντας τον παντοτινό ανθρώπινο πόθο για άνοιγμα στον ορίζοντα της θάλασσας κάτω από τον γαλανό ουρανό του Αιγαίου! Στις 14 Σεπτεμβρίου λοιπόν, λύνουμε κάβους, ανοίγουμε πανιά και σαλπάρουμε για Νάουσα για να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία γιορτής και θεάματος αναβίωσης της ναυτικής μας κληρονομιάς!



Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει άφιξη των σκαφών στη Μαρίνα της Νάουσας και θα συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή. Στις 19:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του προγράμματος Καράβια που δε φοβήθηκαν από την Χριστιάννα Οικονομίδου, επίσης έκθεση από καϊκια μινιατούρες του Μπενέτου Σκιαδά και εικαστική δραστηριότητα για παιδιά από το Playroom Arts & Crafts όπου παιδιά και ενήλικες θα κληθούν να εικονογραφήσουν το παραμύθι "Το καϊκι του καπετάν Κώστα". Επίσης το ίδιο βράδυ θα υπάρξει εργαστήριο κατασκευής καράβας για μικρούς και μεγάλους ενώ στις 21:00 θα γίνει προβολή του ντοκυμαντέρ "Αιγαίο νυν και αεί" (Επεισόδιο 1 - Αέρας στα πανιά μας).

Το Σάββατο τώρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί θα γίνει συνάντηση πληρωμάτων στον εκθεσιακό χώρο Μαρίνα Νάουσας, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί απόπλους από το λιμάνι της Νάουσας για την Αφετηρία του Αγώνα, στις 12:00 θα γίνει εκκίνηση του Αγώνα Επίδειξης Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών, στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί τερματισμός, πορεία δυτικά και αγκυροβολία στις Κολυμπήθρες. Στις 18:00 τα σκάφη θα επιστρέψουν στη Μαρίνα της Νάουσας και στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι.

Την Κυριακή τώρα, 16 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 θα γίνει απόπλους προς Μοναστήρι - αγκυροβολία στο Αγ. Ιωάννη Δέτη και στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στο Καρνάγιο.
Να είμαστε όλοι εκεί! Για να αγκαλιάσουμε με την παρουσία μας τις υπέροχες εκδηλώσεις και να ξεναγηθούμε στα πέλαγα του ναυτικού μας πολιτισμού ζώντας την εκπληκτική εμπειρία του στο σήμερα!

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr