Κι όμως είναι η Μύκονος, το νησί που «στέλνει» χιλιάδες τουρίστες στην Πάρο!

06 Οκτωβρίου 2018 12:57

Ένας εντυπωσιακός αριθμός τουριστών που επισκέπτεται την Πάρο κατά τη θερινή σεζόν προέρχεται από την Μύκονο!


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Λιμενικών Αρχών, από το λιμάνι της Μυκόνου κατά τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο 2018, 55.000 περίπου τουρίστες αναχώρησαν με προορισμό το νησί της Πάρου, αριθμός διόλου φυσικά ευκαταφρόνητος αν σκεφτεί κανείς ότι η Μύκονος έρχεται δεύτερη μετά τον Πειραιά σε αριθμό προέλευσης επιβατών που φθάνουν στο νησί.

Φαίνεται πως τα μεγάλα τουριστικά κύματα που κατακλύζουν την Μύκονο κάθε καλοκαίρι, έχουν σε υψηλό βαθμό προτίμησης μια επίσκεψη στην Πάρο, εντάσσοντας αυτόματα το νησί ανάμεσα σε εκείνα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στις Κυκλάδες. Αυτό είναι κάτι φυσικά που ήδη γνωρίζαμε, ωστόσο αυτό που συνάγεται από τα στοιχεία, είναι ότι ανάμεσα στον τουρισμό της Μυκόνου και της Πάρου υπάρχει σχέση ευθείας αναλογικότητας κάτι που ωφελεί βεβαίως τουριστικά την Πάρο.

Φυσικά στις αιτίες του γεγονότος θα πρέπει να προσμετρηθεί το δεδομένο της καλής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ Μυκόνου και Πάρου κατά τους θερινούς μήνες. Καθημερινή ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στα δύο νησιά το καλοκαίρι, γεγονός που ευνόησε όπως φαίνεται τη μετακίνηση πολλών χιλιάδων επισκεπτών από το ένα νησί στο άλλο.

Μετά το λιμάνι της Μυκόνου, ακολουθούν κατά σειρά τα λιμάνια της Νάξου και της Σαντορίνης σε αριθμούς προέλευσης αποβιβασθέντων επιβατών στην Πάρο, κάτι που φυσικά οφείλεται μάλλον στο ότι τα συγκεκριμένα νησιά εδώ και χρόνια έχουν παγιώσει μια καλή ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ τους. Φυσικά τη μερίδα του λέοντος στους αριθμούς προέλευσης αποβιβασθέντων στην Πάρο τουριστών, διατηρεί το λιμάνι του Πειραιά, καταδεικνύοντας ότι η Πάρος είναι η πρώτη προτίμηση επισκεπτών από το κλεινόν άστυ ως τόπος διακοπών.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Μύκονος είναι σε επίπεδο ενδοκυκλαδικής μετακίνησης το νησί το οποίο «στέλνει» τους περισσότερους τουρίστες στην Πάρο, αναδεικνύοντας την υψηλή προτεραιότητα χιλιάδων τουριστών να πραγματοποιήσουν επίσκεψη από ένα νησί παγκοσμίου φήμης και κοσμοπολιτισμού σαν τη Μύκονο στην όμορφη Πάρο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos