Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου...

23 Νοεμβρίου 2018 21:04

Αγωνία, ανησυχία και αβεβαιότητα έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Πάρου, και ειδικότερα στους κτηνοτρόφους του νησιού, το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου για άγνωστο χρονικό διάστημα.


Ο κόσμος της παριανής κτηνοτροφίας, μετά το γεγονός της μη πραγματοποίησης σφαγής την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, είναι ανάστατος, καθώς φήμες θέλουν το γεγονός αυτό να σηματοδοτεί εφεξής την διακοπή της λειτουργίας του.

Ενόψει μάλιστα των γιορτών των Χριστουγέννων και των αυξημένων αναγκών εφοδιασμού της αγοράς και των καταστημάτων εστίασης με ντόπια κρέατα, η ζημία που ενδέχεται να υποστούν οι κτηνοτρόφοι είναι μεγάλη και ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταστροφής για ορισμένες παριανές κτηνοτροφικές μονάδες εφόσον η διακοπή ισχύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, υπάρχουν κίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία καθώς μια πιθανή μη λειτουργία του δημοτικού σφαγείου θα εξωθήσει τους παραγωγούς σε παράνομη σφαγή.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπέβαλε αίτημα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς τον Δήμο Πάρου, για την άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού σφαγείου και την πραγματοποίηση από πλευράς του Δήμου όλων των αναγκαίων ενεργειών για τη διασφάλιση της λειτουργίας του σε βάθος χρόνου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr