Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική ανακοίνωση από το Κ.Υ Πάρου γαι τον οικογενειακό γιατρό - Μας αφορά όλους!

05 Δεκεμβρίου 2018 15:41

Σας ενημερώνουμε ότι από 3/12/2018 έχει ξεκινήσει η εγγραφή στους οικογενειακούς Ιατρούς του ΚΥ Πάρου. Οι Ιατροί αυτοί είναι οι εξής: κ. Καψάλη Ελευθερία Γενικός ιατρός, κ. Καρακώστας Ευριπίδης Παθολόγος, κ. Τζανίδης Γεώργιος Γενικός ιατρός και κ. Κατσαμάκα Γεωργία Παιδίατρος (για παιδιά μέχρι 16 ετων). Οι μόνιμοι κάτοικοι της Αντιπάρου θα εγγραφούν στους ιατρούς του Δήμου της μόνιμης κατοικίας τους (κ. Γεωργίου Παθολόγος και κ. Σκούρτης Γενικός Ιατρός) Για την εγγραφή απαιτούνται:

1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2.Έγγραφο απόδειξης μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός ΟΤΕ, ΔΕΗ) ή πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής

Δεν είναι απαραίτητη η προεγγραφή από το διαδίκτυο (internet) ούτε αυτή προσδίδει κάποια προτεραιότητα, αφού η οριστική εγγραφή πραγματοποιείται μόνο μετά από την έγκριση από τον ίδιο τον Ιατρό. Όμως οι χρήστες ενθαρρύνονται να κάνουν την προεγγραφή από το διαδίκτυο όταν αυτοί μπορούν, καθώς διευκολύνεται πολύ η διαδικασία και θα εξυπηρετηθούν ταχύτερα. Η προεγγραφή γίνεται από εδώ με κωδικούς Taxis: https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

Για την οριστική εγγραφή απαιτείται κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 2284360023 (Επισκέπτρια Υγείας κ. Τσιάκα Αικατερίνη) ή στο 2284360016 (Μαία κ. Ζαχιώτη Ραφαέλα) καθημερινά ώρες 9:00-10:30 και αυτοπρόσωπη επίσκεψη στον Οικογενειακό ιατρό μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την εγγραφή στην Αντίπαρο τηλέφωνο στο ΠΠΙ Αντιπάρου 2284061219 (κ. Τσιγώνια Άννα). Κατά τις πρώτες 15 ημέρες της εφαρμογής, θα έχουν προτεραιότητα οι ασθενείς που χρονίως αντιμετωπίζονται από τον εν λόγω Ιατρό (όπως αυτό προκύπτει από πολλαπλές εγγραφές στο βιβλιάριο ασθενείας) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εγγραφή ολόκληρου του πληθυσμού.

Ο Οικογενειακός ιατρός σύμφωνα με τον Νόμο, αποτελεί τον προσωπικό ιατρό του κάθε πολίτη, έχει πρόσβαση και ενημερώνει τον ιατρικό το φάκελο, αντιμετωπίζει σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όλα τα χρόνια προβλήματα της υγείας του (πλην των επειγόντων) και τον παραπέμπει όταν χρειάζεται σε ειδικούς ιατρούς σε Νοσοκομεία. Η εγγραφή σε αυτόν είναι υποχρεωτική.

Τέλος, τονίζεται ότι η ΔΕ με έγγραφό της (169/21-3-2018), έχει εγκαίρως ζητήσει την προκήρυξη επιπλέον θέσεων Οικογενειακών ιατρών, ώστε ο θεσμός να εφαρμοστεί στο μέλλον ομαλά και με επάρκεια.

Κατεβάστε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr