Τέλος οι συναλλαγές στο Δημόσιο με έντυπα έγγραφα! Η «χαρτούρα» καταργείται...

14 Δεκεμβρίου 2018 22:28

Οι συναλλαγές με το Δημόσιο αποτελούν συχνά «πονοκέφαλο» για τον πολίτη. Έγγραφα επί εγγράφων, ατελέσφορη πολλές φορές γραφειοκρατία, ουρές στα γκισέ, σπατάλη χρόνου και εργατοωρών, αποτελούν συχνά, μια δυσάρεστη πραγματικότητα εμπλοκής σε έναν κυκεώνα αδιεξόδου που οι περισσότεροι πολίτες έχουν ζήσει.


Ο σκόπελος της «χαρτούρας», που ο κάθε συναλλασσόμενος με δημόσιους φορείς καλούνταν μέχρι σήμερα να «προσπελάσει», προκειμένου να διεκπεραιώσει μια υπόθεσή του, αναμένεται σύντομα να λάβει τέλος!

Ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα μπαίνει σε εφαρμογή από τον τρέχοντα Δεκέμβριο που αφορά αρχικά στην κατάργηση διακίνησης χαρτιού στον Δημόσιο τομέα και στην αντικατάστασή του με την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
23.000 δημόσιοι φορείς, όπως Υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, θα πραγματοποιούν πλέον όλες τις διαδικασίες για την έκδοση, διακίνηση, διαβίβαση, κοινοποίηση και ανακοίνωση διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων, αποκλειστικά, μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Πέρα όμως από αυτό, ένα νέο πρόγραμμα έρχεται σύντομα που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο συναλλαγής του πολίτη με το κράτος. Πρόκειται να ξεκινήσει, η πιλοτική εφαρμογή μια Ψηφιακής Πύλης η οποία θα συνδέει όλα τα βασικά μητρώα του ελληνικού Δημοσίου και θα έχει ως αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες προς τους πολίτες να παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά!
Με την πλήρη εφαρμογή του μέτρου, όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με το Δημόσιο, χωρίς πλέον χαρτιά! Όταν επομένως, μια υπηρεσία ζητάει κάτι από έναν πολίτη, στην ουσία δεν θα το ζητάει από εκείνον, αφού θα είναι σε θέση να το «αντλήσει» απευθείας από τον κάτοχο του Μητρώου.

Με το μέτρο αυτό, που παρέχει εγγυήσεις ασφάλειας, προωθείται ο εκσυγχρονισμός του Δημόσιου τομέα. Εξοικονόμηση χρόνου, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, είναι τα άμεσα οφέλη προς το κράτος και τον πολίτη.
Σημειώνεται, ότι η τελική ημερομηνία υπαγωγής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύστημα έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων χωρίς χαρτί, έχει οριστεί η 30η /6/2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos