Σ.Ε.Π.Ε.Πάρου - Αντιπάρου: Kαλούμε την ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία διαρκείας...

11 Ιανουαρίου 2019 15:10

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πάρου Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9/11/2019 με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ µοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια.

Το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών καθώς κλέβει μήνες από τη συνολική προϋπηρεσία, επιτρέπει τη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο και μοριοδοτεί κριτήρια για όσους έχουν και µπορούν οικονοµικά, θεσμοθετώντας τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό επί πληρωμή προσόντων και πιστοποιήσεων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Οµοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, προτείνοντάς της “καλύτερα” κριτήρια! Όλο το προηγούµενο διάστηµα έκαναν τα πάντα για να υπονοµεύσουν το µοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτηµα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που απαντάει στις µορφωτικές ανάγκες, για µονιµοποίηση όλων των συµβασιούχων, που είναι και το µόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών!

Καμία εξίσωση προϋπηρεσίας με ακαδημαϊκά προσόντα

Καμία διαπραγμάτευση, καμία υποχώρηση

Ζητάμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο
  • Μόνιμους διορισμούς με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία .
  • Δωρεάν μεταπτυχιακά και επιμορφώσεις για όλους

Τέλος καλούμε την ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία διαρκείας και όλους/ όλες τους / τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαχητικά και ανυποχώρητα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos