Σε εφαρμογή το “e-Μητρώο Πλοίων”

28 Ιανουαρίου 2019 14:25

Σας γνωρίζουμε ότι από την 15-11-2018 ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε μερική λειτουργία το “e-Μητρώο Πλοίων”, εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε., στην οποία καταχωρούνται:


α) Τα ιδιωτικά (άνω των επτά μέτρων) και επαγγελματικά πλοία αναψυχής ελληνικής σημαίας.
β) Τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής σημαίας άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή σημαίας κράτους εκτός της Ε.Ε. υπό προϋποθέσεις, τα οποία εκναυλώνονται μεταξύ ελληνικών λιμένων.
γ) Τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.

2. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρων σκαφών οφείλουν να μπουν στο σύνδεσμο https://www.aade.gr/ polites/metroo-ploion μέχρι την 15 - 05 - 2019 (για τα σκάφη που είναι ήδη νηολογημένα/εγγεγραμμένα στα Βιβλία κάποιας Λιμενικής Αρχής) ή εντός συγκεκριμένου ορίου ημερών από τη νηολόγηση/εγγραφή του σκάφους τους στη Λιμενική Αρχή (για τα σκάφη που νηολογούνται/εγγράφονται μετά την 15-11-2018), ανάλογα με την κατηγορία του σκάφους.

3. Για τους σκοπούς διευκόλυνσης των συναλλασσομένων έχουν καταρτιστεί και αναρτηθεί έντυπα με θεματικά αντικείμενα «Προθεσμίες», «Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις», καθώς και «Εγχειρίδιο Χρήσης» της εφαρμογής του «e-Μητρώου Πλοίων», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr/polites/metroo-ploion.

4. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας στα γραφεία της Γενικής Αστυνομίας και Ναυτολογίας (τηλέφωνο: 22840 21240, fax: 22840 27144, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

5. Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των αναγνωστών-επισκεπτών-ακροατών που διαθέτει το κάθε μέσο, επιθυμούμε να κάνουμε χρήση του χώρου αυτού, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μακρά δημοσίευση και μετάδοση της ανωτέρω ανακοίνωσης στα μέσα σας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos