Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανηγύρισε με λαμπρότητα η Ιερά Μονή Αγ. Αρσενίου Πάρου (Βίντεο)

31 Ιανουαρίου 2019 18:35

Πλήθος πιστών συνέρρευσε το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Αγ. Αρσενίου, για να τιμήσει την εορτή του Αγ. Αρσενίου του εν Πάρω, που γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη.


Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Οι πιστοί παριανοί, δεχόμενοι την ευλογία του Θαυματουργού Αγίου της Πάρου, συμμετείχαν με ευλάβεια στην Ιερά Πανήγυρη που κάθε χρόνο τελείται στο νησί στη μνήμη του Αγίου. Ενός Αγίου (1800 – 1877) που ασκήτεψε στην Πάρο έπειτα από μια ζωή που υπήρξε θυσία ζώσα προς τον Θεό και ανέσπερος πνευματικός φάρος.



Ο Άγιος εκοιμήθη στην Πάρο στις 31 Ιανουαρίου του 1877 και το ιερό του λείψανο τέθηκε επί τρεις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα. Ο λαός της Πάρου, θρήνησε τότε σύσσωμος τον Προστάτη και πνευματικό Οδηγό του καθώς στη συνείδησή του ο Όσιος Αρσένιος ήταν Άγιος πολύ πριν ανακηρυχτεί Άγιος από την Εκκλησία μας (1967).

Στη διάρκεια της 77χρονης ασκητικής ζωής του, έλαβε το χάρισμα των Θαυμάτων και ο λαός της Πάρου, αλλά και εκτός Πάρου, γνωρίζει και έχει να διηγηθεί πολλά από τα θαύματά του. Συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, να θεωρείται ο Προστάτης Άγιος του νησιού που η σεβαστή του μνήμη του τιμάται πάντα με λαμπρότητα και ευσέβεια από τους κατοίκους της Πάρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr