Σύλ/ος Προστασίας Ζώων Πάρου: "Προειδοποιούμε ότι θα έχουμε πλέον αδέσποτα στους δρόμους"

20 Φεβρουαρίου 2019 20:01

Ενημερώνουμε το Δήμο και τους πολίτες της Πάρου ότι όλοι οι χώροι φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που λειτουργούν με την φροντίδα των φιλοζωικών Συλλόγων του νησιού PAWS και ΦΕΠ έχουν εξαντληθεί.

Τα αδέσποτα στην Πάρο αυξάνονται συνεχώς λόγω καθημερινών εγκαταλείψεων και μη στειρώσεων δεσποζόμενων κυρίως ζώων και οι φιλοζωικές αδυνατούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε και να βρούμε άλλους χώρους φιλοξενίας.

 

Οι φιλοζωικές που λειτουργούμε αποκλειστικά με εθελοντές, χωρίς καμία άλλη φυσική ή οικονομική στήριξη, σηκώνουμε τα χέρια και προειδοποιούμε ότι θα έχουμε πλέον αδέσποτα στους δρόμους.
Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε είναι τόσα πολλά, ώστε το Πρόγραμμα του Δήμου, μια φορά το χρόνο, αρκεί μόνο για 4-5 μήνες. Τον υπόλοιπο χρόνο καλύπτουμε με δικά μας έξοδα εμβολιασμούς, στειρώσεις, περιθάλψεις κλπ. για όλα τα υπόλοιπα σκυλιά και γατιά που περισυλλέγουμε.

Είναι άμεση ανάγκη ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως αυτές ορίζονται από τη Νομοθεσία (4039/12, 4235/14).
Παρά τις παροτρύνσεις και προτάσεις μας, ο Δήμος ουδέποτε έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην αυξάνονται τα αδέσποτα στο νησί, όπως πχ ευρεία ενημέρωση των πολιτών για τις ευθύνες τους, για τη στείρωση ή την μη εγκατάλειψη ζώων, ή/και επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Διευκρινίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο απειλή, αλλά απλά προειδοποίηση για την πραγματικά τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο και που σύντομα θα αποτελέσει μείζον πρόβλημα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Οι φιλοζωικές της Πάρου παραμένουμε ανοιχτές σε διάλογο και συνεργασία με το Δήμο και τις αρμόδιες αρχές.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ-PAWS & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥ «ΦΕΠ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos