Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης έφερε ρεκόρ 10ετίας στην κίνηση της Αντιπάρου!

10 Απριλίου 2019 15:44

Η Αντίπαρος «τραβά» τα τελευταία χρόνια την ανηφόρα από πλευράς τουριστικής κίνησης! Αυτό δεν αποτελεί απλώς κοινή αίσθηση αλλά και απτή πραγματικότητα η οποία αποδεικνύεται από τα επίσημα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου.


Ο πρώτος ανοιξιάτικος μήνας του 2019, έφερε αισιόδοξα προμηνύματα για το μικρό νησί καθώς οι εκεί αφίξεις επιβατών και οχημάτων σημείωσαν ρεκόρ δεκαετίας! 7.431 άτομα και 1.540 αυτοκίνητα πέρασαν ακτοπλοϊκώς στην Αντίπαρο μέσω της γραμμής Πούντας Πάρου – Αντιπάρου κατά τον Μάρτιο του 2019, αριθμοί ασύγκριτα μεγαλύτεροι και σε αρκετές περιπτώσεις διπλάσιοι συγκρινόμενοι με την κίνηση Μαρτίου από το 2009 μέχρι σήμερα!

Xρονιά - ρεκόρ δεκαετίας ωστόσο σε αριθμούς κατάπλων ferry και αφίξεων φορτηγών στην Αντίπαρο ήταν η περσινή καθώς τον Μάρτιο του 2018, 394 φορτηγά αφίχθησαν το νησί σε 643 κατάπλους.

Τα περισσότερα ωστόσο δίκυκλα, «πέρασαν» στην Αντίπαρο μέσω Πούντας το 2015 καθώς τον Μάρτιο της συγκεκριμένης χρονιάς είχαμε 215 αφίξεις δικύκλων, τις περισσότερες δηλαδή αν λάβουμε υπόψη μας τα στατιστικά στοιχεία για τον μήνα Μάρτιο των ετών 2009 – 2019.

Οι αυξητικές τάσεις στην τουριστική κίνηση που παρουσιάζει το νησί της Αντιπάρου τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ολοένα να μεγεθύνονται και να κορυφώνονται όπως είναι φυσικό κατά τη θερινή περίοδο. Οι καλοί οιωνοί όμως προδιαγράφονται ήδη από τους ανοιξιάτικους μήνες που και εκεί η κίνηση παρουσιάζει αύξηση.

Ειδικά δε το φετινό ρεκόρ 10ετίας σε αφίξεις επισκεπτών και οχημάτων εντάσσεται ευλόγως στις αυξητικές τουριστικές ροές που παρατηρούνται στο νησί εδώ και λίγα χρόνια, τα δύο όμως τριήμερα του φετινού Μαρτίου, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και του Ευαγγελισμού, φαίνεται να «απογείωσαν» την κίνηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!




Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr