Πάρος: Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας στην Πάρο. Οι ανθοστόλιστοι, εντυπωσιακοί Επιτάφιοι του νησιού

26 Απριλίου 2019 18:25

Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα στις εκκλησίες της Πάρου και χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν τους Επιτάφιους, τα Ιερά αυτά στολίδια που υποδέχονται το Άγιο Σώμα του Θεανθρώπου την πιο θλιβερή ημέρα της Χριστιανοσύνης.

Στο πένθος «ντυμένοι» οι ναοί σε ολόκληρο το νησί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, κοσμούνται από κομψοτεχνήματα χριστιανικής ευσέβειας την ημέρα που το Θείο Δράμα φθάνει στην κορύφωσή του.
Οι Επιτάφιοι στην Πάρο στολίστηκαν με αγάπη και πίστη, φιλοτεχνήθηκαν από μυρωδάτα ανοιξιάτικα άνθη και ευλαβές συναίσθημα, αποτελώντας μικρά περίτεχνα έργα τέχνης που εντυπωσιάζουν.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Ζωοδόχο Πηγή και στον Ταξιάρχη της Παροικίας, στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στην Παντάνασσα της Νάουσας, στην Αγ. Τριάδα Λευκών, στον Αγ. Γεώργιο Αγκαιριάς, στον Αγ. Παντελεήμονα του Κώστου, στους Αγίους Αποστόλους στις Καμάρες, στη Ζωοδόχο Πηγή του Άσπρου Χωριού και στον Άγιο Ιωάννη του Προδρόμου, οι Επιτάφιοι δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα κατανυκτικής περισυλλογής στους πιστούς που φθάνουν εκεί για να προσευχηθούν στον Εσταυρωμένο Θεάνθρωπο.

 

Άγιοι Απόστολοι Καμαρών

Άγιος Γεώργιος Αγκαιριάς

Εκατονταπυλιανή

Νάουσα Κοίμησις Θεοτόκου

Άγιος Παντελεήμονας Κώστος

Αγία Τριάδα Λευκών

Νάουσα Παντάνασσα

Παροικία Ταξιάρχης

Παροικία Ζωοδόχος Πηγή

Άσπρο χωριό Ζωοδόχος Πηγή

Πρόδρομος Άγιος Ιωάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos