Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγ. Γεωργίου στην Αγκαιριά Πάρου (Βίντεο)

30 Απριλίου 2019 16:52

Διήμερες ήταν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις τίμησης της εορτής του Αγ. Γεωργίου στην Αγκαιριά της Πάρου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση του Δήμου Πάρου, της ΚΔΕΠΑΠ, της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς.


Κατά την παραμονή της εορτής, δηλαδή την Κυριακή 28 Απριλίου στις 19:00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός.

 

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, στις 07: 30 το πρωί, θα τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγ. Γεωργίου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικές παραστάσεις από διάφορα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου και θα προσφέρθηκαν κεράσματα στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Κ. ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική Θεία λειτουργία του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, και έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου.
Ακολούθησαν κεράσματα από την Δ.Κ. Αγκαιριάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς καθώς και χορευτικές παραστάσεις από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος ο έπαρχος κ. Κωστας Μπιζας οι αντιδήμαρχοι Δώρα Σαρρή , Μανώλης Μαλαματένιος ο πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Γιώργος Πούλιος, ο πρόεδρος ΚΠΠΑ Μικές Λεοντής, δημοτικοι σύμβουλοι, ο περιφεριακός σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.
Ευχαριστούμε :
Τα παιδιά της Φιλαρμονικής που τίμησαν με την παρουσία τους την Λιτάνευση της ιερής Εικόνας και τον Πέτρο Γαλάτη (ξενοδοχείο Γαλάτης) για την μεταφορά τους,
Τα παιδιά και τους ενήλικες των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου και την χοροδιδάσκαλό τους Κατερίνα Νίκα
Τον Δήμο Πάρου , την ΚΔΕΠΑΠ, και τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την συνδιοργάνωση.
Και τέλος τους εθελοντές που βοήθησαν στους μπουφέδες.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr