ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου: Μη έγκριση ειδικότητας στο ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ

09 Σεπτεμβρίου 2019 16:40

Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά, βρισκόμαστε δυστυχώς θεατές στο ίδιο έργο. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει την ειδικότητα των ηλεκτρονικών της Γ τάξης του ΕΠΑΛ Πάρου, στην οποία έχουν γραφτεί έξι παιδιά. Οι συγκεκριμένοι μαθητές παραμένουν μετέωροι, ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζουμε πώς:

1. Το κατώτερο όριο μαθητών στη Γ τάξη του ΕΠΑΛ είναι οι οκτώ μαθητές. Όταν υπάρχουν λιγότερες εγγραφές, το τμήμα θα πρέπει να εγκριθεί ως ολιγομελές. Οι έξι εγγραφές σε δυσπρόσιτο σχολείο, θεωρούνται παραπάνω από αρκετές για να εγκριθεί το τμήμα.

2. Επίσης, στα τμήματα ειδικότητας του τομέα ηλεκτρολόγων/ηλεκτρονικών στο ΕΠΑΛ Πάρου, υπάρχει ανώτατο όριο μαθητικού δυναμικού το οποίο αντιστοιχεί σε 14 μαθητές. Στη δεύτερη ειδικότητα του συγκεκριμένου τομέα (ηλεκτρολόγοι) έχουν ήδη γραφτεί 13 μαθητές, κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη "μεταφοράς" των έξι μαθητών της ειδικότητας ηλεκτρονικών στην όμορη ειδικότητα των ηλεκτρολόγων. Άλλωστε, φαντάζει παράλογο σε ένα απομακρυσμένο σχολείο να μη μπορούν να δημιουργηθούν δύο διαφορετικές ειδικότητες με δυναμικό 19 μαθητών!!! Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, έχοντας μάλιστα αυξημένες πιθανότητες επιτυχίες.

Το σχολείο έχει προβεί από την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου σε όλες τις τυπικές ενέργειες, μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων στη Σύρο. Θεωρούμε, πως η ακατανόητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί βάρβαρη παραβίαση της νησιωτικότητας και του δικαιώματος των μαθητών στην μάθηση. Με τα τωρινά δεδομένα, η μόνη διέξοδος των έξι μαθητών μας είναι η αναγκαστική μετανάστευση σε άλλο νησί ή σε άλλη πόλη, όπου λειτουργεί η ειδικότητα την οποία επέλεξαν.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, τι σημαίνει αυτό για τη συνοχή και τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους.

Η ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναλογιστεί τις συνέπειες της απόφασής του και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην άρση της αδικίας και στην έγκριση του τμήματος.

 

--
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos