Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οχήματα VS πεζοί στην Πάρο! Ασυνήθιστη για την εποχή κίνηση στο νησί…

13 Σεπτεμβρίου 2019 17:11

Προσεγγίζουμε τα μέσα του Σεπτέμβρη κι όμως η κίνηση οχημάτων στην Πάρο θυμίζει καλοκαίρι και δεν συγκρίνεται με άλλες χρονιές!


Η πληθώρα οχημάτων στην πρωτεύουσα κυρίως του νησιού, την Παροικία, κάνει δυσεύρετες τις θέσεις στάθμευσης κοντά στον οικισμό και δημιουργεί προβληματισμό σχετικά με το τι έχει αλλάξει φέτος ώστε να παρατηρούμε εικόνες ασφυκτικής κίνησης ενώ η full season έχει παρέλθει.

Το ότι έχουν αυξηθεί τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι πιθανώς μια αιτία καθώς στη διάρκεια του φετινού Σεπτέμβρη η τουριστική κίνηση διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το ότι παρατάθηκε κατά τα φαινόμενα η τουριστική σεζόν είναι μια εύλογη εξήγηση η οποία συνεπικουρείται από την αίσθηση ότι ο πληθυσμός της Πάρου, οι μόνιμοι δηλαδή κάτοικοί της αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι εποχικοί επαγγελματίες επιλέγουν να διαβιούν όλο το χρόνο στο νησί.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν πολλαπλασιαστεί τα οχήματα. Αυτή είναι πλέον κοινή διαπίστωση για πεζούς και οδηγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν φέτος μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στους δρόμους του νησιού…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr