Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

18 Οκτωβρίου 2019 17:19

Σύμφωνα με την αριθμ. 69207/07-10-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και το με αριθμ. πρωτ. 69212/07-10-2019 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας γνωρίζουμε τα εξής:


1. Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.
2. Παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι των Δήμων Πάρου & Αντιπάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου.
3. Να πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019 και να φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Περιφερειακά, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.
4. Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Παροικία όπου είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.

  ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΡΧΟΥ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

 « Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.

Η Ελλάδα την ημέρα εκείνη έγινε η χώρα των μεγάλων πράξεων και των θαυμάτων. Δίδαξε με το παράδειγμά της πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία της πατρίδας του με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του και την πίστη στην Παναγία μας.

Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου με αισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξίας για το αύριο , γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου και καλεί όλους τους Παριανούς και τους Αντιπαριώτες να υψώσουν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας ».

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

- Ώρα 09:00

Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

- Ώρα 11:30

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, 1ου ΕΠΑ.Λ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

- Ώρα 07:30

Τέλεση Ακολουθίας Όρθρου και Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Παροικίας.

- Ώρα 10:00

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πάρου και Καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Πάρου
κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος.

- Ώρα 10:30

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικών κομμάτων, Εθελοντικών Ομάδων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ.

Σιγή ενός λεπτού - ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

- Ώρα 11:00

Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.

Χώρος των επισήμων απέναντι από το 1ο Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.
Μετά το πέρας της παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο χώρο του Α΄Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.
Τα της διάθεσης της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
Τα του ευπρεπισμού των χώρων κατάθεσης στεφάνων και της Παραλιακής Λεωφόρου, το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου.
Τα της τάξεως & της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και το Λιμεναρχείο Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr