Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων πρόκειται να επισκεφθεί την Πάρο

21 Οκτωβρίου 2019 21:21

Το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» στα πλαίσια της δράσης «ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ» πρόκειται να επισκεφθεί την Πάρο.

Σε συνεργασία με το πρώτο ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ατόμων με ειδικές ανάγκες και ικανότητες ( Α.Μ.Ε.Α.Ι ) Κυκλάδων στην Νάουσα Πάρου σας καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσά του.

Σκοπός της «ΑΡΩΓΗΣ» είναι να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό δίκτυο ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων με βασικό στόχο την ενημέρωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης για το πώς μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να ευαισθητοποιήσει την εκάστοτε νησιωτική κοινωνία ως προς την συμπεριφορά τους προς τα άτομα αυτά.

Γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής σε ένα νησί μακριά από τον κεντρικό κορμό της χώρας, λάβαμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τα νησιά μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους σαν και μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια χωρίς να χρειάζεται να αποκρύπτουν το πρόβλημά τους στα στενά πλαίσια του νησιού που διαμένουν.

Κάθε νησιώτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και να ζει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, πόσο μάλλον στην σημερινή εποχή όπου η επιστήμη και η τεχνολογία έχει προχωρήσει και έχει δώσει λύσεις σε βασικά θέματα που μας απασχολούν.

Σας καλούμε λοιπόν σε μια ανοικτή συζήτηση για να θέσουμε τις βάσεις συνεργασίας ανάμεσα στα νησιά μας, ευελπιστώντας να γίνει και η Πάρος άλλο ένα νησί συνεργάτης στο δίκτυό μας και να γίνουμε αρωγοί στους κατοίκους που μας χρειάζονται.

Η «ΑΡΩΓΗ» εδρεύει στην Σύρο όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δράσεις ευαισθητοποίησης με βιωματικό χαρακτήρα και έχουμε προμηθεύσει με διάφορα βοηθήματα τα μέχρι τώρα μέλη του Σωματείου μας.

Η ανοικτή πρόσκλησή μας απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την όρασή σας όπως εμείς.

Απευθύνεται σε όλους εσάς που ανήκετε στον επιστημονικό κλάδο και έχετε άμεση επαφή με άτομα με οπτική αναπηρία ως οφθαλμίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ώστε να συζητήσουμε τα μελλοντικά σχέδια στα πλαίσια της Πάρου ως αρωγά μέλη του Σωματείου μας.

Θα χαρούμε να είστε δίπλα μας και να ενισχύσετε με την παρουσία σας την πρωτοβουλία μας αυτή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr