Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, 60 χρόνια μετά την κοίμησή του, ο γεννημένος στην Πάρο αγιορείτης Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

25 Οκτωβρίου 2019 21:07

Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήγγειλε την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας τεσσάρων κεκοιμημένων αγιορειτών Οσίων, μεταξύ των οποίων και ο γεννημένος στις Λεύκες Πάρου, Ιωσήφ ο Ησυχαστής.


Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής που γεννήθηκε το 1897, ανήκε σε ευσεβή, πολυμελή οικογένεια των Λευκών και έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια στο χωριό. Στην ενάρετη οικογένειά του και στο γεγονός ότι στις τάξεις της ανήκαν ιερείς, οφείλεται η χριστιανική του κλίση και η βαθιά επιθυμία του να υπηρετήσει το Θεό. Μένει ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία. Οι αρετές του χαρακτήρα του, η φιλευσπλαχνία, η ταπεινότητα και η αγάπη του για τον άνθρωπο, είχαν διαφανεί από τα παιδικά του ήδη χρόνια

Το 1921 σε ηλικία 24 ετών, φθάνει στη Αθωνική Πολιτεία και έκτοτε μονάζει εκεί με πίστη και αφοσίωση προς το Θεό. Ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ένας Άγιος του 20ο αιώνα, εκοιμήθη το 1959 και φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την κοίμησή του.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos