Πάρος: Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων το 2019! Το «στοίχημα» της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης για το 2020…

26 Οκτωβρίου 2019 20:15

Ολοένα και ψηλότερα θέτει τον «πήχη» της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Πάρου η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου τα τελευταία χρόνια με απτό αποτέλεσμα το νησί να έχει φέτος καταγράψει ιστορικό ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών!


Με σχεδιασμό και προσήλωση στο μέλλον και μια σειρά από δράσεις με στόχο την περαιτέρω προβολή και τουριστική ανάδειξη της Πάρου, εγκρίθηκε σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης η οποία προβλέπει:

Την κεφαλαιοποίηση του τουριστικού ρεύματος για το 2020, την επέκταση σε νέες ανερχόμενες Ευρωπαϊκές και μη Ευρωπαϊκές αγορές, την έμφαση σε ποιοτικά στοιχεία όπως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θαλάσσιος, τρίτης ηλικίας, θρησκευτικός κ.ά), τη συμμετοχή σε 18 διεθνείς και κλαδικές εκθέσεις για την ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού και την ψηφιακή αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού με ειδική καμπάνια διαδικτυακής επικοινωνίας.

Παράλληλα προβλέπεται το άνοιγμα της Πάρου στις αγορές της Μέσης Ανατολής, η ένταξη στο διεθνές δίκτυο προώθησης μαθητικού – φοιτητικού τουρισμού αλλά και η πιστοποίηση μονοπατιών με απώτερο στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις καινοτόμες δράσεις που έχει δρομολογήσει η Τουριστική Επιτροπή με το βλέμμα στραμμένο στο 2020.

Το «στοίχημα» της Πάρου για τη νέα σεζόν είναι, η παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, μεγέθυνση του τουρισμού της αλλά και η «στροφή» σε νέα είδη ποιοτικής τουριστικής αναψυχής τα οποία θα επεκτείνουν την χρονική διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η Πάρος φαίνεται να κέρδισε το «στοίχημα» της ανάπτυξης κατά τα προηγούμενα έτη. Με σταθερές βάσεις διείσδυσης στις διεθνείς αγορές πέτυχε ρεκόρ επισκέψεων που θα ζήλευαν και οι πιο δημοφιλείς παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί.

Το μέλλον προοιωνίζεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ακόμα καλύτερο. Ο ταυτόχρονος ωστόσο σεβασμός στο περιβάλλον και στη φυσιογνωμία του τόπου στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και η υλοποίηση έργων υποδομής για την υποδοχή του αυξημένου τουριστικού ρεύματος, αποτελούν εξίσου προκλήσεις στις οποίες το νησί θα πρέπει να ανταποκριθεί αν επιζητείται ένα μακροπρόθεσμο γι΄αυτό τουριστικό μέλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos