Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος μίλησε για χειμώνα; Διψήφια ποσοστά αύξησης της κίνησης σε Πάρο και Αντίπαρο μέσα στο καταχείμωνο!

09 Φεβρουαρίου 2020 11:33

Παραδοσιακά, η καρδιά του χειμώνα βρίσκει την κίνηση σε Πάρο και Αντίπαρο σε υποτονικά επίπεδα σε σχέση με άλλες περιόδους του έτους.


Τον Ιανουάριο ειδικά, και αφού οι γιορτές έχουν τελειώσει και ο καιρός συνήθως αγριεύει κάνοντας συχνά τα θαλάσσια ταξίδια απαγορευτικά, η κίνηση τείνει συγκριτικά να φθάνει στο ναδίρ!
Εποχή «χειμερίας νάρκης» θα τολμούσαμε να πούμε, καθώς η περίοδος που συνήθως οι τουριστικά ενασχολούμενοι αρχίζουν να «φρεσκάρουν» καταστήματα και καταλύματα ενόψει της νέας σεζόν αργεί ακόμα, και οι εποχικά εργαζόμενοι δεν έχουν καταφθάσει στα νησιά
.
Ωστόσο, η ανοδικά παρατηρούμενη κίνηση των τελευταίων ετών σε Πάρο και Αντίπαρο φαίνεται να συνεχίζει την τροχιά της και μέσα στο καταχείμωνο!

12.467 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάρου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου, τον Ιανουάριο του 2020, έναντι 11.389 επιβατών που έφθασαν δια θαλάσσης στο νησί τον Ιανουάριο του 2019. Η ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των δύο διαδοχικών ετών αγγίζει το 10%. Και στα αυτοκίνητα σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 11%, ενώ στα αποβιβασθέντα φορτηγά η αύξηση μεταξύ 2020 και 2019 για τον μήνα Ιανουάριο πάντα, έφθασε το 15%.

Η συντριπτική πλειοψηφία τώρα των αποβιβασθέντων ατόμων, είχε ως λιμάνι προέλευσης τον Πειραιά, ενώ ακολουθούν με πολύ μικρότερο αριθμό επιβατών τα λιμάνια της Νάξου, της Σύρου, της Θήρας και της Μήλου.

Σημειώνεται, ότι κατά τον φετινό Ιανουάριο, στην Πάρο εκτελούσαν δρομολόγια 7 διαφορετικά πλοία, 5 συμβατικά τα οποία πραγματοποίησαν 119 κατάπλους και 2 ταχύπλοα που πραγματοποίησαν 20 κατάπλους.
Αναλόγως εντυπωσιακή και κατά τι μεγαλύτερη είναι η ποσοστιαία αύξηση που παρατηρήθηκε στην κίνηση της Αντιπάρου. Και εδώ η άνοδος έφθασε σε διψήφια ποσοστά, καθώς κατά 12% αυξήθηκαν τον φετινό Ιανουάριο οι επιβάτες που έφθασαν στην Αντίπαρο μέσω ferry από την Πούντα της Πάρου.

Πιο μεγεθυμένη είναι η αύξηση στα αποβιβασθέντα οχήματα στο μικρό νησί που φθάνει σε ποσοστό το 25%! Ποιος μίλησε για χειμώνα σε Πάρο και Αντίπαρο;

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr