Ειδική Ερανική Επιτροπή Ι.Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

12 Μαϊος 2011 13:03

Όπως είναι σ΄ όλους μας γνωστό, δύο από τα πιο ωραία και τα πιο αξιόλογα μεταβυζαντινά

παρεκκλήσια της πόλης μας, ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Ευαγγελίστρια, που βρίσκονται στην κορυφή του λόφου του Κάστρου της Παροικιάς, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και να μεταβληθούν σε ερείπια. Γνωρίζουμε επίσης ότι, μέρος αυτού του λόφου έχει υποστεί πολλές καθιζήσεις και ότι, για το λόγο αυτόν, ο Δήμος της Πάρου, έχει αναθέσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Για τους παραπάνω λόγους, η Ι. Μητρόπολη Παροναξίας, έπειτα από πρόταση της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην οποία υπάγονται τα παρεκκλήσια αυτά, συνέστησε Ειδική Ερανική Επιτροπή, η οποία ανέλαβε την προσπάθεια της σωτηρίας των δύο αυτών μνημείων και της εξεύρεσης του χρηματικού ποσού που θα απαιτηθεί για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού και θεάρεστου έργου.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι η εκπόνηση των σχετικών μελετών, έχει ανατεθεί στην κ. Αναστασία Γεωργιάδου, αρχιτέκτονα μηχανικό, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Οι μελέτες αυτές υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας, ότι οι μελέτες αυτές εγκρίθηκαν από όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου ακόμα και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(Κ.Α.Σ.)

Ύστερα από την παραπάνω ευχάριστη εξέλιξη, η οποία, ας σημειωθεί, εξασφαλίστηκε σε χρόνους ταχύτατους για τέτοιου είδους έργα, η Ερανική Επιτροπή είναι έτοιμη να προχωρήσει στην έναρξη των σχετικών εργασιών.

Θερμή παράκληση απευθύνουμε σε κάθε Παριανό ή φίλο της Πάρου και σε όλους τους φορείς του νησιού, να συνδράμουν την Επιτροπή, στο δύσκολο αυτό έργο και να γίνουν έτσι συμμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια, με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί.

Η Ερανική επιτροπή λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και με ενημερωτικά δελτία θα ενημερώνει τους συμπολίτες μας για την πορεία των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης των δύο ατών θησαυρών της προγονικής μας κληρονομιάς.

Η ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

- Ωρα 7:30 Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

- Μετά τον Εσπερινό, παραδοσιακοί χοροί, από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πάρου, στον παραλιακό χώρο, κάτω από το λόφο του Αγ. Κων/νου.

Παρακολουθήστε σχετικά Βίντεο. Πατώντας εδώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos