Άμεση πάταξη παράνομου παραεμπορίου

27 Ιουλίου 2011 17:44

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου σας ενημερώνουμε και σας διαβιβάζουμε

συνημμένα, διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου επί του νόμου 3982/2011 «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις», που αφορά στην κατάσχεση και καταστροφή εμπορευμάτων παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Η εισαγωγή του νέου νόμου, που προωθεί την αμεσότητα της καταστροφής προϊόντων παραεμπορίου, ακόμα και με σπρέι ή με άμεση απόρριψη στα απορριματοφόρα, δικαιώνει τις προσπάθειες και την επιμονή της ΕΣΕΕ, που το ζητούσε με επίταση και θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο εργαλείο, για την πάταξη του παράνομου παραεμπορίου.

Η επί τόπου καταστροφή ισχύει τόσο για τις παράνομες απομιμήσεις, όσο και για τα νόμιμα παρασκευασθέντα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά παραστατικά.

Αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειών (ΚΕΛΑΥΕ) και η Δημοτική Αστυνομία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν ανακριτικά καθήκοντα (όπως το ΣΔΟΕ), ενώ συνδράμονται από την Ελληνική Αστυνομία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των νέων διατάξεων καταργεί την παλιά Υπουργική Απόφαση Κ1-1178/2007 περί κατάσχεσης των σχετικών εμπορευμάτων κλπ.

Παρακαλούμε την άμεση εφαρμογή των παραπάνω για την

ΑΜΕΣΗ ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

που μετά από τα τελευταία φαινόμενα

το παραεμπόριο

πλήττει τα νησιά μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΥΓ. Παρακαλείστε για οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά την πάταξη του παράνομου παραεμπορίου να μας ενημερώσετε.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος &

το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου - Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos