Αεροσκάφος του Βελέντζειου Ιδρύματος και απάντησή σας

05 Αυγούστου 2011 02:50

Ανδρόνε Γκάμπριελ, Σχετ: Η από 21.7.2011 απάντησή σας στην από 5.7.2011 αναφορά μου για το ίδιο θέμα.

Κύριε Διοικητά,

Αν και δεν θα ήθελα να επανέρχομαι στα ίδια ξεκαθαρισμένα από εμένα ζητήματα, πάνω σε ξεκάθαρες υπηρεσιακές λειτουργίες, εν τούτοις συνοπτικά σας αναφέρω τα εξής:

1. Έχω συνηθίσει να πειθαρχώ απόλυτα στην υπηρεσία μου, γι' αυτό και εμπιστεύομαι πλήρως και συνεργάζομαι άφοβα με όλους όσους εμπλέκονται στις εσωτερικές, καθημερινές αγωνίες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των πολιτών των Κυκλάδων. Στα πλαίσια αυτά (πάντα εντός της υπηρεσίας), χωρίς ανάμειξη οποιονδήποτε εξωϋπηρεσιακών παραγόντων έχω αναφερθεί τεκμηριωμένα και με εμπιστοσύνη σε εσάς, ως είχα καθήκον, ανεξάρτητα αν κατά τη γνώμη μου δεν έχω λάβει τις πρέπουσες απαντήσεις.

2. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι εσείς ο ίδιος είχατε πρόθεση να με εκθέσετε εξωϋπηρεσιακά, ούτε δώσατε ο ίδιος κατά προτεραιότητα τη δημοσιοποίηση της από 21.7.2011 απάντησής σας στην ιδιωτική ιστοσελίδα. Επιτρέψτε μου όμως να σας επισημάνω ότι από τη μεριά μου θεωρώ ότι σας απέστειλα την από 5.7.2011 αναφορά μου στα πλαίσια της δημόσιας υπηρεσιακής αλληλογραφίας (με αποδέκτες μόνο δημόσιες υπηρεσίες – δημόσιους λειτουργούς), εκθέτοντας τις υπηρεσιακές μου απόψεις πάνω στα θέματα του αεροσκάφους του Βελέντζειου ιδρύματος και όχι μόνο, χωρίς το έγγραφό μου να αποστέλλεται σε οποιονδήποτε τρίτο ή ιδιώτη αποδέκτη. Ως εκ τούτου τυπικά τουλάχιστον διερωτώμαι για τη σκοπιμότητα εμφάνισης του Βελέντζειου Ιδρύματος στους κύριους αποδέκτες της από 21.7.2011 δικής σας απάντησής προς εμένα, όταν αυτό δεν ήταν αποδέκτης της αναφοράς μου.

3. Επανέρχεστε στην από 21.7.2011 απάντησή σας επαναλαμβάνοντας όσα ισχυριστήκατε και στην υπ' αριθ. πρωτ: 3876/26.4.2011 επιστολή σας προς εμένα, ισχυριζόμενος ότι «δεν σας έχουν διαβιβαστεί αναφορές του παραιτηθέντος Προέδρου της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάρου, σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται ή αναφέρονται σε συνέντευξη του τελευταίου». Ισχυρίζεστε μάλιστα ότι «οι αναφορές σε δημοσιεύματα όταν αυτές εμπεριέχουν κατηγορίες ή στρέφονται εναντίον προσώπων και υπαλλήλων θα πρέπει να στοιχειοθετούνται με πλήρη επάρκεια, κλπ, κλπ». Απάντηση όμως που ουδόλως μπορεί να με βρει σύμφωνο αφού και μόνο η ανάγνωση της από 4.9.2010 αποκαλυπτικής συνέντευξης του κ. Ν. Φραγκούλη, για «Χρήματα του Βελέντζειου που δόθηκαν σε αλλότριους σκοπούς – Διοικητικός υπάλληλος (τον οποίο ονομάζει) έταζε λεπτά !», πείθει τουλάχιστον ότι υπάρχει υποχρέωση κάθε αρμόδιας Αρχής να διερευνήσει, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού να ενεργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 37 του Κ.Π.Δ., οπότε θα αξιολογηθούν αρμοδίως τα διαλαμβανόμενα. Επιπλέον, ως συνέπεια όλων αυτών των αδιερεύνητων καταγγελιών, είναι η δυσκολία όλων εμάς που διαδεχθήκαμε τη διοίκηση του Κ.Υ. Πάρου, να ασκήσουμε με ευχέρεια τα καθήκοντά μας, υπαρχουσών των εμποδίων και «σκιών» που έχουν τεθεί ένεκα αυτών των επίσημων και δημόσιων καταγγελιών.

4. Πάνω στο επίμαχο θέμα του αεροπλάνου του Βελέντζειου Ιδρύματος, επανέρχεστε στα ίδια επιχειρήματα και ουσιαστικά υιοθετείτε τις απόψεις και τα επιχειρήματα του Βελέντζειου Ιδρύματος (που είναι ΝΠΙΔ), φθάνοντας κατά τη γνώμη μου στο σημείο να υπερασπίζεστε διαδικασίες πλήρους «απαλλαγής του από κάθε είδους ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης και της αμέλειας ........» !!, πράγμα ασυμβίβαστο με το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα του φορέα που εκπροσωπείτε.

Επαναλαμβάνω και εγώ από τη μεριά μου ότι με την ως άνω απάντησή σας (αριθ: 7038/21.7.2011) φαίνεται καθαρά ότι υιοθετείτε και τη διαδικασία εκείνου του εντύπου βάσει του οποίου το Κ.Υ. Πάρου και όχι ο αρμόδιος κατά νόμο Κρατικός φορέας (ΕΚΑΒ) καλείται να δίνει με υπογραφή ιατρού μας* , εντολή «ενεργοποίησης κρατικού αερολιμένα» για πτήση του Α/Φ του Βελέντζειου Ιδρύματος προς αεροδιακομιδή ασθενούς, παρά την αντίθετη προς τούτο ρητή νομική διάταξη και την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., που αναφέρει ότι : «η με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταφορά ασθενών δεν αποτελεί απαγορευμένη δραστηριότητα, επιβάλλεται όμως να τεθεί υπό τον συντονισμό του κατ' αποκλειστικότητα ασκούντος την αρμοδιότητα αυτή, δημόσιου φορέα του ΕΚΑΒ» και έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον των ανωτέρω είναι νομίζω ευδιάκριτα στην απάντησή σας (αριθ: 7038/21.7.2011) συγκεκριμένα αλληλοσυγκρουόμενα σημεία, όπως για παράδειγμα η αναφορά σας (στην δεύτερη παράγραφο της πρώτης σελίδας του εγγράφου σας), όπου ορθώς αναφέρετε την υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., που παραπέμπει στον συντονισμό, κλπ, του ΕΚΑΒ, αλλά αμέσως παρακάτω υιοθετείτε τα εντελώς αντίθετα, όπως στην τέταρτη παράγραφο της πρώτης σελίδας, όπου επικαλείστε το προφανώς μη σύννομο έγγραφο του ΕΚΑΒ (αριθ. πρωτ: 35538/2007), όσον αφορά τη φράση: «χωρίς την παρέμβαση του ΕΚΑΒ», καταλήγοντας έτσι στην ακύρωση της αρχικής τοποθέτησής σας και της έως σήμερα γνωστής διαδικασίας κατά την οποία «Η μεταφορά των βαριά ασθενών με ναυλωμένα αεροπορικά ή πλωτά μέσα επιτρέπεται μόνο διαμέσου του ΕΚΑΒ ή των παραρτημάτων του .....» και όχι χωρίς αυτό όπως μου υποδεικνύετε ξανά.

(Βλέπετε σχετικό – πάγιο έντυπο του Βελέντζειου Ιδρύματος με τίτλο: «ΕΝΤΟΛΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ», το οποίο σας έχω θέσει υπόψη και στο οποίο δεν μνημονεύεται καν ούτε προβλέπεται να προσυπογράφεται αρμοδίως η επιβαλλόμενη εκ του νόμου, κατά περίπτωση, πράξη ανάληψης ευθύνης συντονισμού αεροδιακομιδής ασθενούς εκ μέρους του ΕΚΑΒ, ως ο νόμος και η υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. ορίζουν.

* Βλέπετε σχετικό – πάγιο, τυποποιημένο έντυπο που προφανώς έχει κατασκευαστεί από το Βελέντζειο Ίδρυμα με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ», το οποίο σας έχω θέσει υπόψη, χωρίς και αυτό να προσυπογράφεται ούτε καν να μνημονεύει την κατά περίπτωση πράξη ανάληψης ευθύνης συντονισμού αεροδιακομιδής ασθενούς εκ μέρους του ΕΚΑΒ, ως ο νόμος και η υπ' αριθ: 150/2005 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. ορίζουν.)

Προς αποσαφήνιση σε πρακτικό επίπεδο των όσων σας αντιλέγω σας διαβιβάζω ξανά συνημμένα τα δυο προαναφερθέντα έντυπα («ΕΝΤΟΛΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ» και «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ»), τα οποία καλούμαστε ως Κ.Υ. Πάρου να υιοθετήσουμε στα πλαίσια της δημόσιας λειτουργίας μας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον.

Κατόπιν όλων αυτών και για τους ευδιάκριτους πλέον λόγους, υπέβαλλα από 23.7.201 την παραίτησή μου (στην οποία και επιμένω) από τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου, μη δυνάμενος υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, όπως και κατά νόμο θα ήθελα.

Όσον αφορά το τυπικό μέρος που επικαλεστήκατε, για μη υποβολή της παραίτησής μου απευθείας στη Διοίκηση της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, σας υπενθυμίζω ότι το από 23.7.2011 έγγραφό μου διαβιβάστηκε και στην ως άνω προϊσταμένη Αρχή, όπως και το παρόν, οπότε ζητώ να ενεργήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον όμως, νομίζω ότι και στην περίπτωση που δεχθούμε ότι δεν υπεβλήθη ευθέως η παραίτησή μου στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου (όπως ισχυριστήκατε), αλλά απευθύνθηκε πρώτα σε εσάς με κοινοποίηση σ' αυτήν, θεωρώ ότι και στην περίπτωση αυτή οφείλετε να διεκπεραιώσετε αρμοδίως την παραίτησή μου, κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 2690/99.

Κατά τα άλλα όπως έχω ήδη δηλώσει παραμένω στο εξής απλός ιατρός – υπάλληλος του Κ.Υ. Πάρου, πιστός στο καθήκον και στην κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου.

Παράλληλα, όπως επίσης σας έχω δηλώσει, παραιτούμαι και από τις Δημοτικές Επιτροπές στις οποίες συμμετέχω (Επιτροπή υγείας και Επιτροπή Μεταναστών), επιλέγοντας τη σιωπή, που πιστεύω θα αποτελέσει τον εκ μέρους μου ηχηρό πλέον λόγο, απάντηση στην πολιτική μιζέρια των πελατειακών σχέσεων που πάντα απεχθάνομαι ως άνθρωπος των καλών προθέσεων και της άδολης προσφοράς.

Συνημμένα φύλλα 2

1. Έντυπο «ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ

– ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ»

2. Έντυπο «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ»,

Με τιμή

Ανδρόνε Γκάμπριελ

Καρδιολόγος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos