Βροντερό "όχι" από την Πάρο

20 Οκτωβρίου 2011 01:33

Ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης του λαού της Πάρου ενάντια στα πρωτοφανούς αναλγησίας επαχθή οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η μνημονιακή

κυβερνητική πολιτική, δόθηκε στη συγκέντρωση που οργάνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου στην πλατεία της Μαντώς το πρωί της Τετάρτης 19/10.
Η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πολυπληθέστατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων παριανών πολιτών, εργαζομένων, επαγγελματιών, φορέων, πολιτικών παρατάξεων, δημοτικών αξιωματούχων αλλά και του Δημάρχου, ανέδειξε τον σύσσωμα παλλαϊκό χαρακτήρα της παριανής κινητοποίησης μπροστά στα αλλεπάλληλα σκληρά μέτρα οικονομικής λιτότητας που έχουν οδηγήσει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της οικονομικής εξαθλίωσης τους εργαζομένους συμπολίτες μας.

Η φωνή οργής του παριανού λαού, ενώθηκε με την πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση απ΄ άκρου εις άκρον της χώρας, βροντοφωνάζοντας "όχι" στον οικονομικό θάνατο που οδηγεί ο φορολογικός στραγγαλισμός των ήδη ισχνών εισοδημάτων και μισθών όλων των επαγγελματικών κλάδων.

Με την πλειοψηφία των καταστημάτων να παραμένουν κλειστά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, και τις ομιλίες εκπροσώπων φορέων και παρατάξεων αλλά και παριανών πολιτών, η δυναμική συγκέντρωση της πλατείας μετατράπηκε σε αντοιχτή λαϊκή συνέλευση κατάθεσης απόψεων αλλά και οργισμένων τοποθετήσεων σχετικά με την κρισιμότητα της οικονομικής επιβίωσης της χώρας, του νησιού και των πολιτών του.

Με υψωμένα πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε σύσσωμα μέσω της παραλιακής οδού στο Δημαρχείο Πάρου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι έχουν θέσει υπό κατάληψη το δημοτικό κτήριο.

Η εντυπωσιακής συμμετοχικότητας και πολυσυλλεκτικότητας κινητοποίηση του παριανού λαού, σηματοδοτώντας μια προσπάθεια έσχατης μαζικής αντίστασης στην επελαύνουσα οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, αγκάλιασε την πλατεία Μαντώς Μαυρογένους της Πάρου ανακαλώντας μνήμες ιστορικά φορτισμένες από αγώνες για την ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση του λαού μας πριν από περίπου ενάμισυ αιώνα. Φαίνεται ότι οι εποχές αλλάζουν, αλλά τα σύμβολα θαραλλέας αντίστασης στην καταπάτηση των δικαιωμάτων στη ζωή παραμένουν ζωντανά...

Πατήστε εδώ για αναλυτικό ρεπορτάζ της συγκέντρωσης (WebTv)            

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos