Οι έφηβοι ταξιδεύουν με τον Θησέα

21 Οκτωβρίου 2011 18:48

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» έχει δημιουργήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια

μαζί με εφήβους – μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε Πάρο, Αντίπαρο και Σύρο έναν χώρο επικοινωνίας, έκφρασης και επεξεργασίας ζητημάτων της φάσης ζωής στην οποία βρίσκονται. Δουλεύοντας ομαδικά με βιωματικό τρόπο οι έφηβοι εκπαιδεύονται σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο μεγάλωμά τους.

Με αφορμή, λοιπόν, την κοινή εμπειρία σε ομάδες εφήβων, αλλά σε διαφορετικά μέρη, εκφράστηκε η ανάγκη να γνωριστούν και να συνδεθούν μεταξύ τους. Έτσι πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση τον περασμένο Ιούλιο στην Πάρο, στην οποία συμμετείχαν έφηβοι ομάδων από όλες τις περιοχές της Πάρου και της Αντιπάρου. Οι 31 αυτοί έφηβοι γνωρίστηκαν «περπατώντας σε σταθμούς της εφηβείας» στην Παροικία της Πάρου. Η μεγάλη και ενθουσιώδης συμμετοχή έδωσε έναυσμα για επόμενες συναντήσεις. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, στην Αντίπαρο συνάντηση εφήβων που υπήρξαν ή/και είναι ακόμα μέλη σε ομάδες εφήβων του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων». Οι 35 έφηβοι «έπαιξαν, συνεργάστηκαν, ενώθηκαν, αναζήτησαν, έζησαν σαν παιδιά τη μαγεία της ομάδας» και ανανέωσαν το ραντεβού τους.

Τα στελέχη του Κ.Π., που συντόνισαν αυτή τη δραστηριότητα, θέλουν να ευχαριστήσουν τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά της Αντιπάρου για τον υπέροχο μπουφέ, τη σχολική επιτροπή και τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου για την παραχώρηση της αίθουσας «Καλουδά», καθώς και την εθελόντρια εκπαιδευτικό Λόζου Ελευθερία για τη βοήθειά της. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή αντάμωση!

Για την επιστημονική ομάδα του Κ.Π.

Φωτεινή Θεοδωροπούλου

Κλειώ Κουνδουράκη

Πληροφορίες

Οι ομάδες εφήβων συνεχίζονται και φέτος. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2284024745 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos