Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία στην Ρόδο

21 Δεκεμβρίου 2011 19:13

και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δυο (2) ατόμων

Εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και μια (1) ληστεία

Συνελήφθησαν, προχθές (19-12-2011) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο ημεδαποί (ένας 35χρονος και μια 25χρονη) κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ αναζητείται άλλος ένας 28χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, οι συλληφθέντες το τελευταίο χρονικό διάστημα ενεργούσαν από κοινού και διέπρατταν κλοπές στην πόλη της Ρόδου.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες από περιπολούντες αστυνομικούς και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε στην κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο. Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 το χρηματικό ποσό των 233,15 ευρώ,

 τέσσερα (4) ρολόγια χειρός,

 ένα (1) κινητό τηλέφωνο,

 μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα

 ένα (1) αυτοσχέδιο μαχαίρι συνολικού μήκους 34 εκατοστών,

 διάφορα κοσμήματα (φο-μπιζού),

 τρία (3) παιχνίδια φορητής παιχνιδομηχανής.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

 μια (1) ληστεία που διέπραξαν οι συλληφθέντες από κοινού με τον 28χρονο (ο οποίος αναζητείται) την 18-12-2011 το απόγευμα, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, τον οποίο αφού ακινητοποίησαν μέσα στης οικία του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ,

 μια (1) κλοπή κινητού τηλεφώνου που διέπραξαν οι συλληφθέντες την 12-12-2011 το μεσημέρι, (με την μέθοδο της απασχόλησης), από το χώρο εργασίας 49χρονης ημεδαπή,

 μια (1) κλοπή κινητού τηλεφώνου που διέπραξαν οι συλληφθέντες την 12-12-2011 το βράδυ, (με την μέθοδο της απασχόλησης), από το 37χρονη ημεδαπή,

 μια (1) διάρρηξη οικίας την 18-12-2011 κατά την οποία οι συλληφθέντες έγιναν αντιληπτοί από την 28χρονη παθούσα και τράπηκαν σε φυγή,

 Μια (1) κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας 28χρονου ημεδαπού, η οποία είχε αφαιρεθεί την 05-12-2010 από σημείο στη πόλης της Ρόδου που είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι κλοπές που εξιχνιάστηκαν είχαν καταγγελθεί προφορικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ενώ η περίπτωση της ληστείας καταγγέλθηκε κατά την διάρκεια που διεξάγονταν η αστυνομική έρευνα.

Επιπλέον από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι την δίκυκλη μοτοσυκλέτα είχε πουλήσει στον 35χρονο συλληφθέντα ένας 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Μέρος των κατασχεθέντων αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos