Αφιερωμένο σε όσους γοητεύονται από μια «αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση»

10 Ιανουαρίου 2012 00:22

που θα αλλάξει δήθεν την σημερινή κατάσταση.

«Εχουμε καλομάθει να καθόμαστε στον καναπέ και να μας φροντίζει το κράτος...Η χώρα αντιμετωπίζει πρωτοφανή οικονομική κρίση και γι'αυτό πρέπει να αποβάλουμε όλοι κάθε σκέψη για μέτρα που θα βοηθήσουν τη λαική οικογένεια.Η κρίση θα ξεπεραστεί με συναίνεση και συλλογική προσφορά. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να προσαρμόσουμε τους μισθούς στα όρια της ανταγωνιστικότητας.Θα έρθουν δυστυχώς νέα αυστηρά πακέτα και πρέπει όλοι να σκεπτόμαστε από τώρα πως θα τα καλοδεχτούμε. Δυστυχώς,η διεθνής κατάσταση και η εξάρτηση της χώρας μας από την οικονομία των άλλων χωρών της ΕΕ επιβάλλει μια νέα πρωτόγνωρη κατάσταση.Αναγκαζόμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να διαφυλάξουμε τη χώρα μας και όχι να τη διαλύσουμε.Στην κοινωνία που ζούμε έχουμε όλοι δικαιώματα και υποχρώσεις. Κανείς πια δεν μπορεί να απολαμβάνει κάποιες παροχές χωρίς να προσφέρει. Δυστυχώς,τα καλά χρόνια πέρασαν και τώρα έρχονται τα δύσκολα.Ο λογαριασμός δεν πληρώθηκε ακόμα.Πρέπει,πάνω απ'όλα,να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί,αλλιώς οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στη χώρα μας θα φύγουν κι αυτές σε χώρες που τα έξοδα είναι χαμηλότερα και αυτό θα στοιχίσει κι άλλες θέσεις εργασίας.Ο καθένας έχει υποχρέωση να προσφέρει τα μέγιστα,για να εξακολουθήσει η χώρα μας να είναι πρότυπο ευημερίας...».

Με λίγα λόγια «Να σε κάψω Γιάννη,να σ'αλείψω λάδι».Και όχι μόνο αυτό,αλλά έχουμε και συνέχεια.

«...Όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό»,είπε, «δεν είναι λίγοι αυτοί που με συγχαίρουν για την προσφορά της χώρας μας στους πολέμους στο Αφγανιστάν και την Λιβύη.Πρέπει όλοι να 'μαστε περήφανοι για το έργο των στρατιωτών μας. Μέσα στο 2012,θα αναρτηθεί και μνημείο για τους πεσόντες μας στις διεθνείς αποστολές.Το 2012 δεν θα είναι η χρονιά που θα λυθούν τα προβλήματά μας.Αλλά μπορεί να γίνει η χρονιά στην οποία η συναίνεση,η αλληλεγγύη και η συνεργασία θα ανθίσουν για το καλό της πατρίδας μας...».

Λάθος καταλάβατε.Δεν είναι ομιλία του κ.Παπαδήμα και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.Είναι το Πρωτοχρονιάτικη μήνυμα της κεντροαριστερής Δανέζας Πρωθυπουργού κ.Χέλε Τόρνινγκ, που πρόσφατα εξελέγη με την συμμαχία των αυτοαποκαλούμενων αριστερών κομμάτων,το επονομαζόμενο «κόκκινο μπλοκ», για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση,προς όφελος των εργαζομένων.Και όλα αυτά τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Ποιό ήταν το κύριο προεκλογικό παραπλανητικό σύνθημα αυτών των κομμάτων; «Θα ξεπεράσουμε την κρίση με πρόγραμμα επενδύσεων και όχι περικοπών.Πρώτο μας μέλημα η αντιμετώπιση της ανεργίας,με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... Οι «αριστερές» μάσκες έπεσαν γρήγορα.Πολύ γρήγορα.

Από την επομένη των εκλογών άφησαν στο ράφι τα προσχήματα και παρουσίασαν το αντιλαικό τους πρόγραμμα.Οποια παροχή είχε απομείνει από το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο» ξηλώνεται το συντομότερο, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της εντατικοποίησης της δουλειάς.Και όσοι θα έχουν το...προνόμιο να εργάζονται θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς και να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους...για να σωθεί η χώρα.

Απευθυνόμαστε σε όσους καλοπροαίρετα,στη χώρα μας,τους συνεπαίρνει η γοητεία μιας αριστερής αντιμνημονιακής κυβέρνησης και τους καλούμε,αφού ξαναδιαβάσουν με προσοχή τα παραπάνω,να προβληματιστούν και να σταματήσουν να τρέφουν αυταπάτες. Σηκώνοντας κουρνιαχτό περί αριστεράς και «κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων»δεν λύνονται τα προβλήματα.Το ζήτημα είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική ποιανών συμφέροντα εξυπηρετεί.Των λαικών στρωμάτων ή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;Και όπως λέει και ο λαός μας «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos