"Χρυσή" η Πάρος!

01 Απριλίου 2012 04:29

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parianostypos.gr, η Πάρος περιλαμβάνεται στις χρυσοφόρες, ανάμεσα σε άλλες, περιοχές της ελληνικής επικράτειας, στις οποίες επίκεινται εργασίες εξόρυξης χρυσού.

Συγκεκριμένα, πριν από τέσσερις ημέρες μετέβη στο νησί μας ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο ορυκτολόγων του Υπουργείου Ανάπυξης κατόπιν αδείας που χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρακάμπτοντας γνωμοδότηση του Δήμου Πάρου.
Οι ειδικοί επιστήμονες, αποφάνθηκαν ότι στην Πάρο και συγκεκριμένα στο υπέδαφος της βόρειας πλευράς του λόφου Κουνάδος, υπάρχει ικανή ποσότητα σιδηροπυρίτη αλλά και χρυσού, αδιευκρίνιστης μέχρι στιγμής ποσότητας, αλλά καθώς εικάζεται επαρκούς για την έναρξη διαδικασιών εξόρυξής του, αν λάβουμε υπόψη το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η υψηλής τεχνογνωσίας γερμανική εταιρεία ΑLEM - GROUP για την ανάληψη εργασιών εξόρυξης, επεξεργασίας και εκμετάλλευσής του.

Είναι γνωστό ότι το υπέδαφος του νησιού είναι ιδιαιτέρως ιζηματογενές - εξάλλου στο παρελθόν λειτουργούσαν μεταλλεία - είναι όμως επίσης γνωστές και παλαιότερες ιστορικές μαρτυρίες οι οποίες καταγράφουν την Πάρο όχι μόνο ως περιοχή πλούσιου ορυκτολογικά υπεδάφους αλλά και χρυσοφόρων κοιτασμάτων.
Στην πλέον γνωστή ιστορική μαρτυρία που έφθασε ως τις μέρες μας και χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα, ο επιφανής ιστορικός της υστεροελληνιστικής περιόδου Στέφανος Βυζάντιος αναφέρει την πατρίδα του Αρχιλόχου ως "χρυσοφόρον γαίαν" ενιχύοντας ακόμη περισσότερο την πεποίθηση ότι η Πάρος αποτελούσε χρυσοφόρα περιοχή από την αρχαιότητα.
Οι εργασίες εξόρυξης του χρυσού προγραμματίζεται να ξεκινήσουν σε περίπου δύο μήνες ενώ λόγω των ανωτέρω εξελίξεων η περιοχή του Κουνάδου περιφρουρείται εδώ και λίγες ημέρες. Τα εργοτάξια που θα στηθούν στην περιοχή θα δώσουν μια πνοή εργασιακής δραστηριότητας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στο νησί μας σε μια περίοδο μάλιστα που η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν αρχίσει να πλήττουν ορατά πλέον τον τόπο μας.
Η Πάρος, γνωστή μέχρι σήμερα ως κοιτίδα του φημισμένου παριανού μαρμάρου φαίνεται τώρα πλέον να γίνεται και κοιτίδα χρυσού, αναπτερώνοντας σε όλους μας τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον του νησιού μας σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos