Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

06 Απριλίου 2012 15:44

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προσκλήθηκε στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, σε συνάντηση με τους κυρίους Ραγκούση και Παλαμίδα αφαλιστικούς συμβούλους γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας.

Θέμα της πρόσκλησης ήταν το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου από την ασφαλιστική εταιρεία .

Με το υπ.αρ. πρωτ.: 17887/28-12-2011 έγγραφο ο Δήμος Πάρου ζήτησε προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν εκπρόσωπο στο νησί γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ασφάλιση 2500 περίπου μαθητών των σχολικών μονάδων της Πάρου (Α/μιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) για την περίπτωση ατυχήματος στο σχολικό χώρο κατά την λειτουργία του σχολείου καθώς και κατά την διάρκεια των σχολικών εκδρομών και των σχολικών εκδηλώσεων, για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2012. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 12 Μαρτίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου από την ασφαλιστική εταιρεία (απόφαση 74/2012 από το πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου). Αποδέχθηκε επίσης την χορηγία από τον κ. Μανώλη Λουκή ύψους 5000 ευρώ για το ανωτέρω πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών.

Στην συνάντηση ο κος Παλαμίδας ενημέρωσε το συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το ασφαλιστικό πρόγραμμα των μαθητών και ζήτησε την βοήθειά του όσον αφορά την ενημέρωση όλων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πάρου και εκείνοι με την σειρά τους, τους γονείς των μαθητών.

Η ασφαλιστική εταιρεία έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου να τεθούν στην διάθεσή της τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

• Ο Δήμος Πάρου πρέπει να αναλάβει την απευθείας ενημέρωση των γονέων μέσω των διευθυντών των σχολικών μονάδων, εφόσον ενέκρινε το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών

• Προτείνουμε ομαδική ασφάλιση μαθητών ανά σχολική μονάδα και όχι ατομική.

• Σε καμία περίπτωση να μην τεθούν στην διάθεση της ασφαλιστικής εταιρείας τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονέων τους. Στην περίπτωση ατυχήματος η βεβαίωση του ονόματος θα ληφθεί από τον διευθυντή του σχολείου.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας

Γεωργιάδης Δημήτρης                          Ραγκούση Κατερίνα

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos