Πάρος, Νάουσα: To παραεμπόριο καλά κρατεί !

20 Ιουλίου 2012 04:26

Άλλη μια προσπάθεια με σκοπό την πάταξη της παράνομης άσκησης του υπαίθριου εμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Νάουσα της Πάρου.

Η Δημοτική Κοινότητα της Νάουσας σε συνεργασία με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία προχώρησε σε αιφνιδιαστική έρευνα σε δεκάδες μικροπωλητές κατά μήκος του πεζόδρομου της πλατείας στη Νάουσα.

Η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την άτακτη φυγή δεκάδων μικροπωλητών, κατά κύριο λόγο αλλοδαπών, ενώ στη συνέχεια και στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν έλειψαν τα πρόστιμα και η κατάσχεση αντικειμένων από τη δημοτική αστυνομία.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κοινότητα της Νάουσας για την προστασία των επαγγελματιών του εμπορικού κλάδου οι οποίοι πωλούν συναφή προϊόντα, είναι ότι αρκετοί από τους μικροπωλητές διαθέτουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου από την περιφέρεια και όχι άδεια χρήσης του χώρου από το Δήμο. Το αποτέλεσμα βέβαια γνωστό με τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων περιφέρειας, τοπικής αυτοδιοίκησης να αποβαίνει σε βάρος των πολιτών και της εικόνας που αντικρίζουμε.

Σε μια ανάλογη, επιτυχημένη αρχικά, προσπάθεια που είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι το καλοκαίρι για την πάταξη της παράνομης άσκησης του υπαίθριου εμπορίου, το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες ημέρες να ξαναδούμε την ίδια εικόνα με δεκάδες μικροπωλητές σε όλη τη Νάουσα.

Ενώ λοιπόν η πραμάτεια απλώνεται και εξαφανίζεται αστραπιαία πίσω από το ανθρωπιστικό πρόβλημα των πλανόδιων κρύβονται μεγάλα συμφέρονται και τεράστια ποσά. Πότε θα παταχθούν αυτά τα συμφέροντα; Άγνωστο.

Προς το παρόν, το κυνήγι της γάτας και του ποντικιού με αστυνομικούς και πλανόδιους συνεχίζεται...

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos