Πάρος, Καμάρες: Ο Σκουπιδότοπος της ντροπής

20 Αυγούστου 2012 02:25

Εικόνες δημόσιας καταισχύνης που πλήττουν βάναυσα όχι μόνο την περιβαλλοντική αισθητική αλλά απειλούν σοβαρά πλέον και τη δημόσια υγεία , αντικρίζει

κανείς στον επαρχιακό δρόμο Παροικίας – Νάουσας μέσω Καμαρών, λίγο πριν την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών, συγκεκριμένα μια μικρή χωματερή, ένας σωρός από ογκώδη άχρηστα αντικείμενα πού έχουν αποτεθεί σε μια αρκετά μεγάλη λωρίδα παραλλήλως του επαρχιακού δρόμου δίπλα στο σημείο των κάδων απορριμμάτων του Δήμου, «προσφέρουν» σε διερχόμενους και επισκέπτες το ντροπιαστικό θέαμα της περιβαλλοντικής κακοποίησης στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω «σκουπιδότοπος» που υπάρχει στο σημείο από τις 6 Αυγούστου συνεχώς διογκώνεται ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από τρείς περίπου εβδομάδες, να τείνει να μετατραπεί σε επικίνδυνη εστία μόλυνσης.

Βεβαίως, η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και υπεύθυνης συμπεριφοράς από πλευράς των πολιτών η οποία αστόχαστα «ξεφορτώνονται» οτιδήποτε άχρηστο εναποθέτοντάς το στο δρόμο έχει συμβάλλει στα μέγιστα στο σημερινό πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να τονιστεί και η καθ΄ύλην αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου Πάρου ο οποίος θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει λύση στο πρόβλημα της Καθαριότητας και της Εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας σε μια περίοδο μάλιστα που η εικόνα των δρόμων της Πάρου αποτελεί για τους χιλιάδες επισκέπτες της αδιάψευστο καθρέπτη του περιβαλλοντικού της πολιτισμού.

Θα πρέπει επομένως να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Γιατί σίγουρα, το απεχθές θέαμα της εγκατάλειψης και της παραμέλησης της καθαριότητας της Πάρου δεν προσβάλει μόνο τη σύγχρονη εικόνα της αλλά αποτελεί επίσης τη χείριστη «ζωντανή» κραυγαλέα δυσφήμηση για τον τόπο σε μια μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη τουριστικά περίοδο.

{vsig}skoupidia_kamares_19-08-12{/vsig}

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos