Σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

13 Σεπτεμβρίου 2012 00:08

Ενα σημαντικό έργο πνοής για την Πάρο, η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, αρχίζει να υλοποιείται και αναμένεται να ενισχύσει το συγκοινωνιακό και τουριστικό έργο του νησιού.

Την Παρασκευή 7/9/2012 υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Πρίσμα Δομή ΑΤΕ, θυγατρικής της Intrakat και του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η σύμβαση για το έργο «Νέο πεδίο ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Πάρου». Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών διαστάσεων μήκους 1.400 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, δύο συνδετηρίων τροχοδρόμων που θα συνδέουν τον διάδρομο με το δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, περιμετρικής - υπηρεσιακής οδού, χώρου εφοδίων, τεχνικών έργων αποστράγγισης και φωτοσήμανσης διαδρόμου και τροχοδρόμων και φωτισμού δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 700 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το νέο αεροδρόμιο της Πάρου είναι ένα σημαντικό συγκοινωνιακό και τουριστικό έργο που αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στη βέλτιστη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης και κατ' επέκταση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

Η Intrakat ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ και απασχολεί 418 εργαζομένους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos