Πάρος: Το συντονιστικό δηλώνει και πάλι ότι αγώνας του παριανού και του αντιπαριώτικου λαού, για δημόσια και δωρεάν υγεία, θα έχει διάρκεια και ένταση

21 Φεβρουαρίου 2013 16:44

Το Συντονιστικό των φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την υγεία χαιρετίζει όλους τους συμπατριώτες μας που πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της

Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου 2013. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και η πορεία προς τη Βουλή, αιφνιδίασε και την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου που επισκεφτήκαμε. Κανένας τους δεν περίμενε αυτό το ειρηνικό ξέσπασμα που ήδη έχει καταγραφεί στη συνείδηση κάθε παριανού και αντιπαριώτη και αποτελεί πλέον αγωνιστική παρακαταθήκη.

Το συντονιστικό επισημαίνει ότι:

1. Αναδείξαμε στο πανελλήνιο το τεράστιο έλλειμμα της πρωτοβάθμιας δημόσιας περίθαλψης στα νησιά μας. Η κινητοποίηση ήταν τόσο μεγάλη, που όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, αναφέρθηκαν εκτενώς σ΄αυτήν.

2. Ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος υποσχέθηκε, ότι, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και μέχρι το τέλος Απριλίου, με πράξεις του υπουργικού συμβουλίου θα κάνει ότι μπορεί για να καλύψει τα κενά του Κέντρου Υγείας.

Λεπτομέρειες, για το τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με τον υπουργό, δίνονται στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που ήδη ξεκίνησαν. Μετά τη συγκέντρωση των Λευκών, σήμερα 21 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. το συντονιστικό θα ενημερώσει τους κατοίκους της Αγκαιριάς.

3. Η τηλεφωνική ενημέρωση από αξιωματούχο της 2ης ΔΥΠΕ προς το δήμαρχο Πάρου, ότι, από την 1η του Μάρτη, θα έλθει παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, που θα αντικαθίσταται ανά 15θήμερο από άλλον, δεν ικανοποιεί το αίτημα του συντονιστικού για μόνιμο διορισμό παιδιάτρων στις κενές οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας. Επίσης δεν ικανοποιεί το αίτημα του συντονιστικού, η κάλυψη με έναν μόνο γιατρό γενικής ιατρικής και μάλιστα επικουρικό, των κενών του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός θα αναλάβει υπηρεσία, μόνον εφόσον του παρασχεθεί δωρεάν στέγη.

4. Οι πρόχειρες εμβαλωματικές αυτές «λύσεις» δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το οξύ πρόβλημα της μόνιμης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ δεν έχει ειπωθεί ακόμη τίποτε.

Το συντονιστικό δηλώνει και πάλι ότι αγώνας του παριανού και του αντιπαριώτικου λαού, για δημόσια και δωρεάν υγεία, θα έχει διάρκεια και ένταση μέχρις ότου υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Και στη μεγάλη αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Η μέχρι τώρα ενότητα, χωρίς ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες, που επέδειξαν όλοι οι φορείς του νησιού, αποτελεί μεγάλη κατάκτηση, που πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού.

Αυτή άλλωστε είναι και η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, που χωρίς την αγωνιστική τους συμμετοχή, το συντονιστικό θα ήταν αποδυναμωμένο και αναποτελεσματικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos