Επίσκεψη του Νηπιαγωγείου Νάουσας στο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

21 Φεβρουαρίου 2013 16:53

Στις 12 - Ο2 - 2013 το ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου της Νάουσας, με είκοσι τρία Παιδιά και δύο Νηπιαγωγούς, επισκέφθηκε το Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου μας για μια γενικότερη γνωριμία της λειτουργίας του.

Η ανταπόκριση των μελών και του προσωπικού ήταν άψογη. Στην αρχή η αρμόδια υπάλληλος εξήγησε στα παιδιά πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η κοινωνική υπηρεσία και τι προσφέρει.

Μάλιστα είναι « ανοιχτή αγκαλιά» για μεγάλους και μικρούς για αυτό το λέμε Κ.Η.Φ.Η ( Η ΑΓΑΠΗ ).

Έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παιδιών και των μελών που είχε ιδιαίτερο και έντονο ενδιαφέρον.

΄Αξιο λόγου επισήμανσης είναι οι ερωτήσεις των παιδιών που με την αθωότητά τους ρωτούσαν τους μεγάλους π.χ. - Πώς ξεκινάτε τη μέρα σας; - Είστε ευχαριστημένοι; - Τι άλλο κάνετε; - Αγαπάτε τα εγγονάκια σας; - Παλιά είχατε εσείς παιχνίδια; - Πώς παίζατε; - Είχατε τετράδια και βιβλία; - Όταν πηγαίνατε για μπάνιο είχατε μαγιό;

Οι απαντήσεις των ηλικιωμένων ( γλαφυρό απόσταγμα εμπειρίας ολόκληρης ζωής ) είχαν μοναδικότητα λόγου και σοφίας.

«Τη μέρα μας την αρχίζουμε και την τελειώνουμε με προσευχή.. Έτσι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μαθαίνουμε για το Θεό και τους Αγίους». «Πλέκουμε, ράβουμε, φιάχνουμε μαρμελάδες, κουλουράκια, λουκουμάδες. Ακόμα κάνουμε και θεραπευτική γυμναστική».

«Τα εγγονάκια μας τα αγαπάμε όσο εσάς οι γονείς σας. Δεν είχαμε όμως παιχνίδια αλλά φτιάχναμε μόνοι μας και παίζαμε με τις υφασμάτινες κούκλες τα κορίτσια και με τις καράβες τ΄αγόρια».

«Δεν είχαμε τετράδια και βιβλία αλλά πάνω σε μια πλάκα σβήνοντας και γράφοντας τα μαθαίναμε όλα. Όσο για το μπάνιο δεν είχαμε μαγιό αλλά φορούσαμε πουκαμίσες».

Πλούσια τα κεράσματα στους μικρούς μας και μεγάλους φίλους. Αντάλλαγμα, ( από τα φωτεινά προσωπάκια τους ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζωγραφιά από τα χεράκια τους ), χάρισμα ελπίδας της ζωής που ξέρει να προχωρεί στο μέλλον..

Τους ευχαριστούμε από ψυχής γι΄αυτό..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos