Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πάρου με την πρόεδρο του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Νάνσυ Κεσκινίδου και μέλη του Συντονιστικού

31 Μαρτίου 2013 22:36

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, έπειτα από αίτημα του Συντονιστικού των Φορέων για την Υγεία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Πάρου με την πρόεδρο του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Νάνσυ Κεσκινίδου και μέλη του Συντονιστικού.

Κατά τη σύσκεψη, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

1. Το Βελέντζειο Ίδρυμα στον προϋπολογισμό του προβλέπει χρηματικό ποσόν για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Όμως από το Κέντρο Υγείας δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, ούτε για την αγορά ιατρικών οργάνων, ούτε για την αγορά αναλώσιμων. Προφανώς, η βασική αιτία για την παράλειψη, έχει σχέση με την έλλειψη Διοικούσας Επιτροπής.

2. Το υγειονομικό αεροσκάφος, που αποτελεί ιδιοκτησία του Ιδρύματος, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πάρου και της Αντιπάρου το διάστημα αυτό, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η οικονομική συμμετοχή του Δήμου, για την ενεργοποίησή του, που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2013 με το ποσόν των 60.000 ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσει από τον προσεχή Ιούνιο. Όμως το Ίδρυμα εκτιμάται, ότι θα δώσει εντολή για την έναρξη των πτήσεων κατά ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή από την 1η Μαΐου.

3. Βασική προϋπόθεση για την έναρξη των πτήσεων αποτελεί η παρουσία συνοδού γιατρού. Για το λόγο αυτό προγραμματίζεται συνάντηση με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους για εθελοντική συμμετοχή τους στις πτήσεις.

4. Το Ίδρυμα προτίθεται να επιδιώξει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου, για την πρόσληψη εξειδικευμένου γιατρού, που θα συνοδεύει τα επείγοντα περιστατικά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του συνοδού γιατρού σε μόνιμη βάση.

5. Το Ίδρυμα πρόκειται να υποβάλει υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αίτημα την κάλυψη της δαπάνης των αεροδιακομιδών με το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου.

Στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη πρυτάνευσε πνεύμα συνεργασίας με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των τοπικών μας κοινωνιών στο κρίσιμο ζήτημα της βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών στον τομέα της πρωτοβάθμιας δημόσιας περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Πάρου - Αντιπάρου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos