×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εισήγηση για συνεδρίαση του συντονιστικού φορέων

17 Απριλίου 2013 00:56

Η προθεσμία που είχε θέσει ο Υπουργός Υγείας για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του Κ.Υ. έχει εκπνεύσει προ πολλού.

Το Συντονιστικό πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, με την παρουσία όλων των φορέων, και να συζητήσει – αποφασίσει στα παρακάτω θέματα:

1) Εκτίμηση-απολογισμός για το τι έχει γίνει από την επομένη μέρα της συγκέντρωσης στην Αθήνα μέχρι σήμερα.

2) Προγραμματισμός κινήσεων για το επόμενο διάστημα

Για την πλήρη ενημέρωση όλων των φορέων και για την διευκόλυνση της συζήτησης, ακολουθεί συνοπτικός κατάλογος όλων των κινήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τα σήμερα.

1) Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις του Συντονιστικού σε όλο το νησί με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

2) 6/3/2013 Έγινε συνάντηση του Συντονιστικού με την Επιτροπή Αγώνα Νάξου για την Υγεία. Υπάρχει σχετικό δελτίο τύπου.

3) 11/3/2013 Ανακοίνωση-καταγγελία του Συντονιστικού για έναρξη πλωτών διακομιδών από το Αφροδίτη Εξπρές της Αντιπάρου.

4) 21/3/2013 Συνάντηση του Συντονιστικού με την πρόεδρο του Βελεντζείου Ιδρύματος για ενημέρωση σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας και το υγειονομικό αεροσκάφος. Υπάρχει σχετικό δελτίο τύπου.

5) 3/4/2013 Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Συντονιστικού και εκπροσώπους του Βελεντζείου Ιδρύματος συναντήθηκε με το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας με σκοπό την αλληλοενημέρωση.

6) 14/4/2013 Ενημέρωση των Παριανών Συλλόγων της Αθήνας από εκπροσώπους του Συντονιστικού.

7) Κατάθεση επερώτησης στη Βουλή από την Κ.Ο. του ΚΚΕ σχετικά με την τραγική κατάσταση στο Κ.Υ.Πάρου.

8) Κατάθεση επερώτησης στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για το θέμα των διακομιδών.

9) Έγινε γνωστό τελευταία στιγμή ότι ήλθε στο Κέντρο Υγείας ο επικουρικός γιατρός με την ειδικότητα του ορθοπεδικού και ότι πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Μαϊου. Παραμένει σε εκκρεμότητα η ειδικότητα του παιδιάτρου που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σγκεκριμένη πληροφορία.

10)Για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και σε νοσηλευτικό προσωπικό δεν

υπάρχει καμιά κινητικότητα.

Είναι αναγκαίο και επιτακτικό στη φάση που βρισκόμαστε, η δυναμική που είχε αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και που κρατούσε σε εγρήγορση την παριανή κοινωνία, να προσπαθήσουμε με τις ενέργειές μας, στο μέτρο του δυνατού, να την διατηρήσουμε, διότι τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά καθημερινά οξύνονται.Ο κίνδυνος απονεύρωσης της όποιας δυναμικής είχε αναπτυχθεί μέχρι τα σήμερα είναι ορατός.

Δεν θα πρέπει επίσης να διαφεύγει της προσοχής μας και η αντίληψη – καλοπροαίρετη –που επικρατεί σε πολλούς από τους συμπολίτες μας, ότι από δω και πέρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας γιατί αρχίζει η σαιζόν και μήπως κάνουμε κακό στο νησί. Τέτοιες όμως απόψεις αντιμετωπίσαμε και στο παρελθόν και το μόνο που απέφεραν ήταν το πισωγύρισμα στις όποιες προσπάθειες γινόντουσαν τότε για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή την εμπειρία θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να αποφύγουμε τυχόν ίδια λάθη και ολιγωρίες.

Με αυτές τις σκέψεις ο κάθε φορέας θα πρέπει να προβληματιστεί για τις επόμενες κινήσεις του Συντονιστικού και σε μια ευρεία σύσκεψη, όλοι οι φορείς, να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και να αποφασίσουμε συλλογικά τι κάνουμε από δω και πέρα.

Προτείνεται ημερομηνία σύγκλισης του Συντονιστικού να είναι η Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.

Σωτήρης Χουλιάρας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos