Πάρος: Το υπερπολυτελές κρουζιερόπλοιο "Sea Dream" στην Πάρο...(Βίντεο)

21 Μαϊος 2013 22:54

Κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 21/5 στο λιμάνι της Παροικίας το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο νορβηγικών συμφερόντων "Sea Dream" το οποίο μετέφερε περίπου 104 άτομα, κυρίως αμερικανούς και ευρωπαίους τουρίστες.

Το "Sea Dream" ανήκει σε μια εξαιρετικά υψηλή κατηγορία υπηρεσιών κρουαζιέρας και συγκεκριμένα στην ανώτατη κλάση "yacht club" που αντιστοιχεί με υποδομές κατηγορίας πέντε αστέρων γεγονός που δικαιολογεί την υψηλή τιμή κόστους ανά φιλοξενούμενου τουρίστα που αντιστοιχεί περίπου στα 1000 ευρώ. Πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες και μεταφέρει τουρίστες πολύ υψηλών εισοδηματικών δυνατοτήτων οι οποίοι όπως είναι φυσικό αναζητούν στα νησιά που επισκέπτονται αντίστοιχες υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων.

Το "Sea Dream" προγραμματίζει να μείνει στην Πάρο έως τις 11 μ.μ. και θα επισκέπτεται το νησί κάθε περίπου δύο εβδομάδες στο πλαίσιο της τρέχουσας θερινής τουριστικής περιόδου. Το εντυπωσικό για όσους βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη άφιξη του κρουαζιεροπλοίου ήταν η άρτια οργανωτικά προετοιμασία της εξόδου των τουριστών του στην Πάρο. Ενώ το πολυτελές πλοίο έμεινε αρόδου και οι επιβάτες του μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παροικίας με λάντζες, στο ίδιο το λιμάνι περίμενε τους εξερχόμενους τουρίστες μια θαυμάσια υποδοχή, ένα θερμό καλοσώρισμα οργανωμένο από το ίδιο το κρουαζιερόπλοιο, με στημένες ομπρέλες και μια σειρά από ποδήλατα mountain bike για όσους ήθελαν να περιηγηθούν στο νησί.

Η ατυχής συγκυρία στην όλη εικόνα της υποδοχής των εύπορων τουριστών του "Sea Dream", ήταν ότι εκείνη ακριβώς την στιγμή, πλησίον του κρουαζιεροπλοίου βρίσκονταν επίσης αρόδου δύο πλοία έτοιμα να μεταφέρουν αδρανή υλικά ενώ μέσα στο λιμάνι βρισκόταν επίσης ένα πλοίο το οποίο καθώς εκφόρτωνε υλικά προκάλεσε σε συνδυασμό με το ελαφρύ βοριαδάκι ένα σύννεφο σκόνης στην περιοχή.

Η ατυχής εικόνα και ατμόσφαιρα στο λιμάνι συμπληρώθηκε δυστυχώς από την εκεί παρουσία πολλών κοντέινερ με ανακυκλώσιμα υλικά πριν την φόρτωσή τους σε άλλο πλοιάριο που ήταν δεμένο στο λιμάνι. Η όχι και τόσο όμορφη αυτή εικόνα του λιμανιού που έμοιαζε σήμερα περισσότερο με εμπορικό σταθμό παρά με χώρο υποδοχής υψηλού τουρισμού δεν κολακεύει ασφαλώς το νησί, τη στιγμή μάλιστα που καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την προσέλκυση στην Πάρο κρουαζιεροπλοίων και τουριστών υψηλών βαλαντίων και απαιτήσεων.

Ωστόσο, να ευχηθούμε η έλευση του "Sea Dream" να αποτελέσει μια καλή αρχή με συνέχεια...

Πατήστε εδώ για να δείτε το Βίντεο....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos