×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου»

31 Μαϊος 2013 22:20

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στην Πάρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης στα 6 Δημοτικά Σχολεία της Πάρου ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Μαίου 2013 στην Αγκαιριά και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι Παρασκευή 31 Μαίου 2013 στα Δημοτικά Σχολεία Κώστου και Λευκών.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Β. Αιγαίου. Το έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα πανω 21.000 μαθητές. Στην Πάρο οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική της Πάρου (Paws).

Τις παρουσιάσεις πραγματοποίησε η κ. Μελίτα Λαζαράτου, ειδικός συμπεριφοράς ζώων με πολυετή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση η οποία ήρθε απο τα Χανιά της Κρήτης με το σκύλο της, το Ντάκο, γι' αυτό το σκοπό. Tα μαθήματα παρακολούθησαν οι 977 μαθητές των 6 Δημοτικών Σχολείων της Πάρου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σεβασμό στη ζωή και στη διαφορετικότητα και για το πως στεκόμαστε στον διπλανό μας ανεξάρτητα από το αν έχει ουρά, φτερά, ή τέσσερα πόδια.

Για το τι μπορουν να κάνουν τα παιδιά για τα ζώα, πόσο σημαντικό είναι να ξέρουν να τα βοηθούν και πως να τα φροντίζουν μίλησε ο Δημαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς στη δάαρκεια επίσκεψής του στις 23/5.

Παρότι τα αδέσποτα ζώα είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου- σύμφωνα με τη Νομοθεσία- ο Δήμαρχος αναγνώρισε οτι ο Δήμος Πάρου δεν εχει ανταποκριθεί όπως πρέπει μέχρι τώρα. «Ομως ο Δήμος -είπε ο κ. Βλαχογιάννης- μπορεί να κάνει προσπάθεια και να προσφέρει έργο, να συνεργαστεί με τους φιλόζωους του νησιού ώστε να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο, να συνεργαστεί με με κτηνιάτρους ώστε να βοηθήσει τα ζώα με στειρώσεις, εμβολιασμούς και περίθαλψη. Γιατί σκοπός δεν είναι μόνο να τα φροντίζουμε τα ζώα αλλά να φροντίζουμε να μη δημιουργούνται αδέσποτα».

Διάφορα παιδάκια έθεσαν ερωτήσεις και ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο θέμα ορισμένων σκύλων που βλέπουν στο νησί να έχουν για σπίτι ένα βαρέλι και ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι αυτό δεν είναι σωστό γιατί ένα σπιτάκι για σκύλο πρέπει να έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές και να είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.

«Εσείς τα παιδιά -είπε ο Δήμαρχος -μπορείτε να κάνετε πολλά για τα ζώα ακόμη και να μιλήσετε στους γονείς σας και στη γειτονιά σας γι' αυτά».

Οι φωτογραφία είναι από την σημερινή παρουσίαση του προγράμματος στο Δημοτικό Σχολείο Λευκών Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos