×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Έγγραφο - διαμαρτυρία προς τον υπουργό Υγείας

19 Ιουνίου 2013 22:26

Τι αποφάσισε το συντονιστικό των φορέων για την υγεία που συνεδρίασε σήμερα, τι θα αναφέρει το έγγραφο - διαμαρτυρία που θα σταλεί προς τον υπουργό Υγείας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του συντονιστικού των φορέων για την υγεία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόφαση που ελήφθη ήταν αποσταλεί άμεσα έγγραφο - διαμαρτυρία προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο και στο οποίο θα αναφέρονται όλα όσα έχει υποσχεθεί ο κ. Λυκουρέντζος για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάρου και μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Στην ουσία είναι αποφάσεις της ολομέλειας των φορέων που ελήφθησαν στις 3 Ιουνίου 2013.

Στο έγγραφο - διαμαρτυρία προς τον κ. Λυκουρέντζο θα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. Στο Κέντρο υγείας Πάρου ακόμα δεν έχει έρθει παιδίατρος.

2. Να έρθει άμεσα στην Πάρο κλιμάκιο γιατρών για να εξεταστούν τα παιδιά που θα πάνε στις σχολικές μονάδες του νησιού, όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση της 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου.

3. Να γίνει γνωστό στον υπουργό ότι η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τον ορισμό της Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

4. Ότι το νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Πάρου παραμένει ελάχιστο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα περιστατικά.

5. Να γίνει εγκαίρως η ανανέωση συμβάσεων στους επικουρικούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πάρου που θέλουν να παραμείνουν στο νησί.

6. Ότι το ΕΚΑΒ παραμένει ελλειμματικό με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν όλες οι βάρδιες.

7. Να γίνει άμεσα η εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που καθορίζει τη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους του Βελεντζείου Ιδρύματος.

8. Να γίνει επίσης γνωστό στον υπουργό ότι στα πλαίσια του νέου νόμου που ετοιμάζεται και για τα Κέντρα Υγείας, η Πάρος ζητάει την διατήρηση (για το δικό μας Κέντρο Υγείας), των υπαρχουσών οργανικών θέσεων γιατρών ειδικοτήτων ή και την αύξηση των ειδικευμένων γιατρών με ειδικότητες που δεν υφίστανται.

9. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την αδελφοποίηση του Κέντρου Υγείας Πάρου με το νοσοκομείο των Αθηνών ΝΙΜΙΤΣ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στο παρελθόν είχε πάρει απόφαση για αδελφοποίηση με το συγκεκριμένο νοσοκομείο που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Επίσης ανάλογη απόφαση για αδελφοποίηση με το ΚΥ Πάρου είχε πάρει και η διοίκηση του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ. Αν τελικά γίνει η αδελφοποίηση οι ασθενείς από την Πάρο θα γνωρίζουν σε ποιο νοσοκομείο θα πηγαίνουν στην Αθήνα για ιατρική περίθαλψη.

10. Στη συνεδρίαση του συντονιστικού των φορέων για την υγεία συζητήθηκαν και πάλι οι κινήσεις και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που ήδη ξεκίνησε. Κοινή διαπίστωση ήταν πως οι κινήσεις και οι ενέργειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στον τουρισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos