10 χρόνια...Locomondo live! Πάρος - Δημοτικό Στάδιο Παροικίας 31 Ιουλίου

25 Ιουλίου 2013 18:39

Οι Locomondo γιορτάζουν!

Δέκα χρόνια μαζί στη σκηνή, δέκα χρόνια συναυλιών- χειμώνα ή καλοκαίρι- στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Φέτος το καλοκαίρι ξεκινούν την ...συναυλιακή τους οδύσεια έχοντας στις αποσκευές τους την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο-ποιό άλλο;-«Οδύσσεια» φυσκά!

Η μεγάλη μουσική παρέα των ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμών έχει κερδίσει-πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων – εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη!

Με τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν οι Locomondo μετατρέπουν την κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο πάρτυ, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός.

Κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, και κάθε συναυλία χαμόγελο και γιορτή με τους Locomondo στο ρεφρέν να τραγουδούν πως «θέλω να σαι εκεί, ο,τι κι αν συμβεί!», θίγοντας παράλληλα μέσα απ' τα τραγούδια τους τα... κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο απο το 2003 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα.

Ας γυρίσουμε δέκα χρόνια πίσω, λοιπόν...τότε που οι Locomondo ξεκίνησαν να ηχοργαφούν το πρώτο τους demo την άνοιξη του 2003.
{vsig}locomondo{/vsig}

1. Φώτο Θ. Μαϊκούσης
2. Φώτο Ζήσης Γιάμαλης
3. Φώτο Άρκ
4. Φώτο Χαρά Γερασημοπούλου

Ο κιμπορντίστας Σταμάτης Γούλας θυμάται χαρακτηριστικά την πρώτη νύχτα που βρέθηκαν στον στούντιο:

«Πριν 10 χρονια την άνοιξη του 2003 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας Demo

Το demo έφτασε στα χέρια του Γκολφιδη που μας έβαλε στο "Sierra" για να γράψουμε τον πρώτο μας δισκο.

Στις 11 Μαΐου 2003 (νύχτα 10 προς 11, αλλά το session ήταν μεταμεσονυχτιο) μπήκαμε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό studio για να γράψουμε το πρώτο δίσκο και μέχρι το ξημέρωμα τον είχαμε γράψει σχεδόν όλο ,εκτός απο φωνές και κάποια σόλο, υπό την καθοδήγηση του Άκη , με Ταμπακη, Φραγκελη, Μπότη ,τεχνικούς, τον Μουρτζη παρών στην αίθουσα ,ως φίλο-σκηνοθέτη και τον Σούντρη ντράμερ σεσσιονά, τότε πρωτογνωριστήκαμε με τα παιδιά !

Ένα ακόμη γεγονός που έδωσε μια επιπλέον «μαγεία» ήταν πως η 11η Μαΐου που ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά συμπίμπτει με την επέτειο του θανάτου του Bob Marley ,μια ημερομηνία που σήμαινε πολλά για μας. Νιώθαμε όλο αυτό το vibe, την αγάπη για τη reggae και τον ενθουσιασμό ταυτόχρονα για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που πραγματοποιούνταν το όνειρο μας.

Πιστεύω εκείνη τη νύχτα, της πρώτης μας ηχογράφησης, πήρε μπρος η μηχανή και σαλπάρησε το πλοίο των Locomondo .»

Μετά απο 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη σκηνή οι Locomondo επιστρέφουν στη δισκογραφία με καινούργιο δίσκο αποκλειστικά δικής τους παραγωγής.

H " Οδύσσεια" είναι σίγουρα ένας δίσκος γεμάτος ρυθμό, ουσιαστικά μηνύματα και ειλικρίνεια, αλλά ταυτόχρονα χαράζει έναν καινούργιο δρόμο στη μουσική αναζήτηση του γκρούπ.

Το cd κυκλοφορεί 30 Ιουνίου και θα διατίθεται προς 5 ευρώ ταξιδευοντας μαζί με τους Locomondo σε όλη την Ελλάδα, σε χαμηλή τιμή, για να μπορείτε να το αποκτήσετε σε κάθε συναυλία!

Το ομώνυμο τραγούδι-video clip του δίσκου είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς, στο κοινό, που δέκα χρόνια τώρα «είστε εκεί, ο,τι κι αν συμβεί» στηρίζοντας με την αγάπη σας την μπάντα σε κάθε συναυλία!

***To καινούργιο μας video clip, αφιερωμένο σε όλους εσάς:


Οι Locomondo είναι οι:

Μάρκος Κούμαρης - φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας - φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας - πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Στρατής-Άγγελος Σούντρης-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής - κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης-υπεύθυνος ήχου

Μαζί τους όπως πάντα οι:

Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος, (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Γιώργος Φραγκέλης- ηχοληψία και ηχητική επιμέλεια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos