H Πάρος τιμά τον ήρωα Δημήτρη Μίχα (Βίντεο)

11 Αυγούστου 2013 15:09

Το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα μια σεμνή τελετή μνήμης και απόδοσης τιμής στον ήρωα συμπολίτη μας Δημήτρη Μίχα, ο οποίος

ακριβώς ένα χρόνο και μια ημέρα πριν, το πρωινό της 10ης Αυγούστου 2012, έπεσε νεκρός από τα πυρά θρασύτατων ληστών τράπεζας όταν προσπάθησε να εμποδίσει την διαφυγή τους.

Σε μια λιτή τελετή, που ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, στην είσοδο της Νάουσας, στην πιάτσα των ταξί όπου άφησε και την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Μίχας, και παρουσία του Δημάρχου Πάρου, δημοτικών συμβούλων, αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών του τόπου αλλά και περιορισμένου -δυστυχώς- αριθμού πολιτών, αποδόθηκε τιμή στην ηρωική πράξη του άτυχου συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του μαχόμενος για το δημόσιο καλό. Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας που τοποθετήθηκε στο σταθμό των ταξί της Νάουσας, αναγράφει το όνομα του ήρωα Δημήτρη Μίχα και εφεξής θα ονομάζεται "Σταθμός Ταξί ήρωα Δημήτρη Μίχα".

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της γενναίας πράξης του συμπολίτη μας και στην μετά θάνατον αναμνηστική τίμησή του κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και των ιδιοκτητών ταξί υπογεγραμμένο από τον κ. Παπαδόπουλο, ώστε να ληφθεί από τον Δήμο Πάρου ομόφωνη απόφαση για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας στον τόπο της δολοφονίας του.

Ο πατέρας Στυλιανός κατόπιν, διάβασε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου που αναφερόταν στην αυτοθυσία του Δημήτρη Μίχα και έθεσε το ζήτημα της θεσμοθέτησης ειδικής τελετής και διαδικασίας για απόδοση ευγνωμοσύνης στους πολίτες εκείνους που προσφέρουν στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Η Μητρόπολη Παροναξίας απένειμε και παρέδωσε στους συγγενείς του νεκρού την ύψιστη τιμητική διάκριση του Σταυρού της Εκατονταπυλιανής. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες των συγγενών του Δημήτρη Μίχα.

Το parianostypos.gr, παρακολούθησε την τελετή μνήμης και απόδοσης τιμής στον ηρωικό συμπολίτη μας και κατέγραψε σε φωτογραφίες και βίντεο εικόνες της, τις οποίες και σας παρουσιάζει.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

{vsig}mixas-dimitris-09-08-13{/vsig}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos