×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Έφυγε από τη ζωή η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου (Βίντεο)

14 Σεπτεμβρίου 2013 21:56

Έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο, χθες 13 Σεπτεμβρίου, έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή, ένας πνευματικός άνθρωπος της Πάρου, η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου.

Δεν έφυγε πλήρης ημερών, όπως θα επιθυμούσαμε όλοι μας, έφυγε όμως έχοντας προλάβει να αφήσει σε όλους μας μια πλούσια κληρονομιά με το έργο της και με τη στάση ζωής που τήρησε σε εποχές δυσκολότερες από αυτή που διανύουμε.

Δραστήριο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας με έντονη συμμετοχή στα κοινά, ως εκλεγμένη νομαρχιακή και επαρχιακή σύμβουλος, ως συνεκδότης με το σύζυγό της Αλέξανδρο, τοπικής εφημερίδας, που για πολλά χρόνια επηρέαζε θετικά τα πολιτικά δρώμενα της Πάρου, ως συγγραφέας πολλών βιβλίων με σημείο αναφοράς την Πάρο και τους ανθρώπους της, η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου αποτελεί για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά παράδειγμα ανθρώπου που με συνέπεια και εργατικότητα υπηρέτησε με τρόπο ξεχωριστό το γενέθλιο τόπο, την αγαπημένη της Πάρο, το «εικονοστάσι της ψυχής της».

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Ανθέμιον» δημιούργημα δικό της και του συζύγου της , έχοντας συγκεντρώσει μοναδικό ιστορικό, λαογραφικό και εκδοτικό πλούτο για τα νησιά μας , αποτελεί το απόσταγμα μιας ολόκληρης ζωής, που μόνο άνθρωποι που έχουν αγαπήσει με πάθος την Πάρο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της Αλέξανδρο και τα παιδιά της και την ευχή ο Μεγαλοδύναμος να την εντάξει «εν σκηναίς δικαίων».
Κώστας Αργουζής

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos