×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου με τον Αντιπεριφεριάρχη Γ.Πουσσαίο

02 Οκτωβρίου 2013 17:18

Πραγματοποιήθηκε χθες 01 Οκτώβρη, στο γραφείο του συλλόγου, η συνάντηση εργασίας, του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γεώργιο Πουσσάιο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Παντελής Τζανακόπουλος και κ.Κώστας Μπιζάς,ο Δ/ντης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Παναγιώτης Βούρος,η υπάλληλος της Δ/νσης οικονομικών-τμήματος προμηθειών Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Κων/να Ρούσσου και μέλη του συλλόγου.

Τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση από τον Πρόεδρο κ.Απόστολο Αλιπράντη ήταν α) Παραεμπόριο β) θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές γ) σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών

Για το παραεμπόριο ο Αντιπεριφερειάρχης μας διευκρίνισε ότι είναι κάθετος στη αντιμετώπιση του και γι αυτό είναι ήδη σε επαφή με το νέο περιφερειάρχη του λιμενικού σώματος και έχει εξασφαλίσει τη συνδρομή του. Συντονισμένη δράση του ΛΣ και της αστυνομίας τοπικά αλλά και έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά θα μειώσουν το πρόβλημα, παράλληλα με τις επεμβάσεις του ΚΕΛΑΥΕ.

Για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ,αποδέχτηκε την πρόταση παράτασης ωραρίου του Συλλόγου μας.

Για τα σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών συμφώνησε να ενταχθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου σε πρόγραμμα επιχορήγησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επιμόρφωση των εργοδοτών-μελών του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μέσα σε κλίμα συνεργασίας ,συζήτησε και τις παρακάτω προτάσεις που του καταθέσαμε επιπλέον για το νησί μας όπως,

1.την προβολή και συντήρηση των μονοπατιών,2.τη δημιουργία καταφύγιου τουριστικών σκαφων,3.την ανάδειξη των αθλημάτων kite & surfing,4.την συνδρομή της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στην πραγματοποίηση της Πανκυκλαδικής έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, 5.την προώθηση της κατασκευής του θαλάσσιου πάρκου.

Η συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί, όταν πραγματοποιούνται παράλληλες ξεφορτώσεις(επιβατηγού κοινού,γκαζάδικα,αδρανών υλικών) ,στο λιμένα της Πάρου, ανέδειξε για άλλη μια φορά το ζήτημα της έλλειψης του εμπορικού λιμανιού.

Συμφωνήθηκε μέσω των τοπικών περιφερειακών συμβούλων να επικοινωνούμε τακτικά για την άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της, ώστε να έχουμε απευθείας επαφή με τα αρμόδια τμήματα για την προώθηση και λύση των αιτημάτων μας.

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος          Κρητικός Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos