×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

"Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου"

10 Οκτωβρίου 2013 13:56

Ένας μαθητικός διαγωνισμός παραμυθιού και βίντεο για τα σχολεία της Λέσβου και της Πάρου από την WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς προσκαλεί όλα τα σχολεία της Λέσβου και της Πάρου σε ένα ταξίδι δημιουργίας για τους υγρότοπους του νησιού τους, μετά από την πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα του διαγωνισμού πέρυσι στην Κρήτη. Μαθητές έως και 9 ετών γράφουν και διαγωνίζονται στο παραμύθι ενώ μαθητές από 10 ετών και άνω σκηνοθετούν και διαγωνίζονται στο βίντεο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν τους υγρότοπους του νησιού, να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική, οικονομική, κοινωνική), να τους απολαύσουν, να τους ερευνήσουν, να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίαςτους και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση για τους υγροτόπους. Επιστέγασμα της έρευνάς τους θα είναι ένα παραμύθι που δε θα ξεπερνά τις 1200 λέξεις ή ένα βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτά.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό για λογαριασμό των μαθητών τους θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο που θα γίνει από το επιστημονικό προσωπικό του Προγράμματος υγροτόπων του WWF Ελλάς και εργαστήριο για την τεχνική του βίντεο ή της δημιουργικής γραφής στην τάξη από την σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα της Ομάδας Καρπός και την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Σβορώνου αντίστοιχα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 1 - 3 Νοεμβρίου στην Παροικιά Πάρου και 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου στη Μυτιλήνη και θα συμπεριλαμβάνουν ξενάγηση σε κοντινούς υγροτόπους.

Τα έργα των μαθητών πρέπει να υποβληθούν ως τις 5 Απριλίου. Το WWF και η ομάδα Καρπός, που έχει αναλάβει την εποπτεία του τμήματος του διαγωνισμού που αφορά το βίντεο, θα φροντίσουν ώστε να λύνονται τυχόν απορίες και δυσκολίες που συναντάνε οι συμμετέχοντες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos