Ερώτηση στη Βουλή με θέμα: "Κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού για το αεροδρόμιο της Πάρου"

19 Οκτωβρίου 2013 13:01

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου προς την κ. Ραχήλ Μακρή βουλευτή Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ

σχετικά με την ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή τον περασμένο Αύγουστο με θέμα το Αεροδρόμιο της Πάρου.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ώς εξής:

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κυρία                                                    

Ραχήλ Μακρή

Βουλευτή Κοζάνης ΑΝ.ΕΛ.

Κοιν.: Όπως συνημμένος πίνακας

Θέμα: Ερώτησή σας προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Οικονομικών / Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας / Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τουρισμού, σχετικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου

Κυρία Ραχήλ Μακρή,

Με μεγάλη μας λύπη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι καταθέσατε τον Αύγουστο ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού για το αεροδρόμιο της Πάρου». Απορούμε διότι μια εκπρόσωπος ενός ανεξάρτητου κόμματος, το οποίο θεωρητικά δεν εξαρτάται από τα μικροσυμφέροντα δύο ή τριών οικονομικά ισχυρών οικογενειών της Πάρου, και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για θέματα αεροδρομίων, υποστηρίζει χωρίς καμία έρευνα και χωρίς καμία ερώτηση στους αρμόδιους φορείς της Πάρου, τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τους συναδέλφους βουλευτές των Κυκλάδων, ότι κατασπαταλώνται πόροι και εμπαίζεται ο Ελληνικός λαός για το αεροδρόμιο της Πάρου.

Αρχικά, να σας ενημερώσουμε ότι η Πάρος και η Αντίπαρος ουδέποτε αποτέλεσαν προορισμό μαζικού τουρισμού, όχι λόγω περιορισμένων υποδομών, αλλά γιατί εδώ είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι ότι ο μαζικός τουρισμός δεν αποτελεί στόχο μας. Αντιθέτως, επιδιώκουμε χρόνια τώρα την προσέλκυση τουριστών ανωτέρου επιπέδου μέσα από τη βελτίωση των υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Μαχόμαστε για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, την διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της αυθεντικής τους φυσιογνωμίας και κυρίως την προστασία του περιβάλλοντός μας. Αν είχατε ασχοληθεί με τον τουρισμό, θα ξέρατε ότι το προϊόν μας είναι η ίδια η φύση πρωτίστως και στην συνέχεα οι υπηρεσίες. Ποιος νοήμων επιχειρηματίας λοιπόν, θα επέτρεπε την καταστροφή του προϊόντος του και θα καθόταν άπραγος σε μια τέτοια περίπτωση? Κανείς.

Στα πλαίσια αυτά, χρόνια τώρα, επιδιώκουμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, αλλά και τους κατοίκους των δύο νησιών, την δημιουργία του πολυπόθητου νέου αεροδρομίου. Ένα ασφαλές και λειτουργικό αεροδρόμιο θα αποτελέσει αναβάθμιση για τον τουρισμό, βάση για την επιμήκυνση της πολύ μικρής σεζόν και για τη διασπορά του τουριστικού φορτίου σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, αυξάνοντας την περίοδο απασχόλησης και μειώνοντας ταυτόχρονα την ανεργία. Παράλληλα το νέο μεγαλύτερο αεροδρόμιο θα προσδώσει ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους, μιας και σήμερα η μεταφορά με αεροπλάνο σε περιπτώσεις ανάγκης είναι τις περισσότερες φορές αδύνατη λόγω και του μικρού αεροδιαδρόμου και του μικρού μεγέθους αεροσκαφών τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νησιά μας με κακές καιρικές συνθήκες.

Με το νέο αεροδρόμιο θα δοθεί η δυνατότητα στο νησί μας να το επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι άμεσα (χωρίς της παρεμβολή όπως γίνεται σήμερα των αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης) έτσι ώστε να μην σπαταλούν χρόνο και χρήμα τα οποία αποτελούν σήμερα τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την προσέλκυση νέων τουριστών στο νησί μας.

Αυτοί οι κύριοι που παραπλανητικά σας πληροφόρησαν είναι οι ίδιοι που σας απέκρυψαν ότι το 1998 προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην γίνει το αεροδρόμιο. Δυστυχώς θεωρούν ότι η Πάρος υπάρχει μόνο για να κάνουν τις διακοπές τους, δεν τους ενδιαφέρουν οι κάτοικοι του νησιού, ούτε ο τουρισμός, ούτε η εξυπηρέτηση των τουριστών και επισκεπτών της Πάρου – Αντιπάρου.

Τα ερωτήματα που έχετε θέσει απαντώνται όλα από τις σχετικές μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα μπορούσατε να τις έχετε μελετήσει πριν προβείτε στην σχετική ερώτηση και να ενημερωθείτε από τους ειδικούς μηχανικούς και γεωλόγους, αντί να τους υποκαθιστάτε. Αν είχατε ενημερωθεί από την ΥΠΑ, θα γνωρίζατε ότι όλα αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το παλιό κα το νέο Α/Δ έχουν απαντηθεί προ πολλού και άδικα σπαταλάτε τον χρόνο των Υπουργών, να σας απαντήσουν σε θέματα που έχουν λυθεί και απαντηθεί προ ετών.

Μην μπερδεύετε εσκεμμένα την θέση του παλαιού αεροδρομίου με το νέο στην θέση ¨Βουτάκος¨. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί, ότι πρόκειται για το νέο Α/Δ, το οποίο θα εξυπηρετεί αεροπλάνα των 80-100 θέσεων και όχι τα μεγάλα charter των 200-250 θέσεων, που κατευθύνονται στα μεγάλα νησιά με πελάτες all inclusive.

Η Πάρος με το νέο Α/Δ θα εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά (Αντίπαρο, Νάξο, κλπ). Δεν αποσκοπούμε στον μαζικό τουρισμό, αλλά στον ποιοτικό τουρισμό και αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό. Ποιοτικός τουρισμός όμως χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο είναι ανέφικτος.

Αγανακτούμε όταν διαβάζουμε ότι κατασπαταλώνται τα χρήματα του Ελληνικού λαού με την δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων. Εσείς που κατάγεστε από βιομηχανική περιοχή θα έπρεπε να κατανοείτε τη σημασία των παραγωγικών επενδύσεων και όχι να καταφέρεστε εναντίον.

Το κράτος είναι υποχρεωμένο να περατώσει το Α/Δ, διότι έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, οι μελέτες του πεδίου ελιγμών και το πολύ σε ένα έτος περατώνεται η κατασκευή του. Έχει προκηρυχθεί η μελέτη των κτιρίων και σε λίγο θα γίνει και η κατασκευή τους.

Συμπερασματικά, το έργο του αεροδρομίου, αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για όλους. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο νησί μας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικότερα την πραγματική κατάσταση, με σκοπό να υπερασπίζεστε και να διεκδικείτε τα συμφέροντα του τόπου μας σωστά και ορθολογικά και όχι παρασυρόμενη από υπερβολές και φαντασιώσεις ντόπιων και μη παραγόντων.

Φιλικά,

Για την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Μπαφίτης                     Μάνια Αμπατζή

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos