×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΟΧΙ της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Εμπορ/κού Συλλόγου Πάρου στο κλείσιμο των καταστημάτων - ΟΧΙ σε Γενική Απεργία

28 Νοεμβρίου 2013 15:07

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου πραγματοποίησε χθες 27 Νοεμβρίου την έκτακτη γενική συνέλευση με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Ενημέρωση των τωρινών εξελίξεων για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάρου.

2.Απόφαση για την συμμετοχή των επαγγελματιών της Πάρου-Αντιπάρου,στην Γενική Απεργία που προγραμματίζει το συντονιστικό Υγείας, ή άλλες προτάσεις.

Αφού έγινε  ενημέρωση από τον Πρόεδρο Απόστολο Αλιπράντη για την παρουσία του συλλόγου στο συντονιστικό υγείας για  το θέμα του Κέντρου Υγείας Πάρου (η σχετική ενημέρωση επισυνάπτεται)και μια σύντομη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του συλλόγου στο συντονιστικό υγείας κ.Αναστάσιο Τριαντάφυλλο.

Το προεδρείο πρότεινε στο σώμα το κλείσιμο των καταστημάτων που προτείνει το συντονιστικό υγείας , να πραγματοποιηθεί κατά την μέρα Τετάρτη,  πρόταση η οποία  καταψηφίστηκε από το σώμα της Εκτακτης γενικής συνέλευσης και αντ αυτου οι προτάσεις από το σώμα της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ Ή ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ), ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ , ΝΑ ΕΡΩΤΑΤΑΙ

α) ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
β) ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  ΚΑΙ
γ) ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ,  ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

Τέλος το σώμα αντιδρά στην χρήση των πλωτών υγειονομικών σκαφών από την στιγμή που το νησί διαθέτει υγειονομικό αεροσκάφος και ζητάει την επαναλειτουργία του άμεσα και αυτό θα μπορούσε να ήταν μια επιπλέον πρόταση στο δημοψήφισμα.

Οι πιο πάνω προτάσεις αποφασίιστηκε να αξιολογηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου.

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος                   Κρητικός Ηλίας

Εισήγηση Προέδρου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία στην έκτακτη Γενική συνέλευση.

Ύστερα από την απόφαση του συντονιστικού για το δημοψήφισμα, που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να βρούμε με τις προτάσεις σας, τον καλύτερο, μαζικότερο και πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης,

χωρίς βέβαια να υπάρχουν επιπτώσεις στους επαγγελματίες και στα καταστήματα που εκπροσωπούμε στο νησί .

Όπως γνωρίζετε για οποιοδήποτε σωματείο το ανώτατο όργανο του είναι η Γενική συνέλευση που η απόφαση της  είναι αμετάκλητα  εφαρμόσιμη από τα μέλη του.

Ας πάμε στο θέμα μας, που είναι η υγεία .

Από τον Οκτώβριο του 2010, Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος  βλέποντας την κατάσταση του κέντρου υγείας που συρρικνώνεται, ότι  χάνουμε το νέο νοσοκομείο Πάρου που είχε τάξει τότε ο υπουργός υγείας Αβραμόπουλος ,  ξεκινήσαμε έναν αγώνα με έγγραφα και συναντήσεις για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες υγείας στο επίπεδο που πρέπει στο νησί μας.

Επειδή τίποτε δεν κινείται παρ όλα αυτά  στο χώρο,  φτάσαμε το Γενάρη του 2011 να αποφασίζουμε για κινητοποιήσεις με κορύφωση στις 16 του Φλεβάρη που κλείσαμε τα Καταστήματα μας και κατεβήκαμε στο χώρο έξω από το κέντρο υγείας να διεκδικούμε τα αυτονόητα .

Προσωπικά  για μένα και τον σύλλογο δεν είχε ξαναγίνει τέτοιο τόλμημα, πρωτοφανές για τη Πάρο και χωρίς  τη στήριξη τότε μερίδας του δημοτικού συμβούλιου  και όμως καταφέραμε να ανάψουμε τη φλόγα.

Στη δεύτερη  συγκέντρωση - 2/11/13 που έγινε για το κέντρο υγείας  οργανώσαμε και κλείσαμε για 10 μέρες μαζί και με άλλους φορείς σε βάρδιες  το ταμείο του κέντρου υγείας  και σε αυτή τη διαμαρτυρία τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν με τρίωρη στάση,    εκτός πάντα από τα πολυκαταστήματα που δεν έκλεισαν καμία φορά. Δυστυχώς παρά  τα μηνύματα που περνάγαμε ούτε ευρώ αυτές της μέρες στους ανυπάκουους έγινε ακριβώς το αντίθετο .

Παράλληλα  συμμετείχαμε στη δημιουργία ενός συντονιστικού     με άλλους φορείς, παρατάξεις  και πολίτες, δημιουργώντας όλοι μαζί την   τρίτη  μεγάλη συγκέντρωση έξω  από κέντρο υγείας .

Είμαστε παρόντες και συμμετείχαμε στις 14 Δεκεμβρίου 2012 με τρίωρο κλείσιμο καταστημάτων μας παίρνοντας και τη μεγάλη απόφαση τότε σαν συντονιστικό να ανέβουμε στην Αθήνα .

Συμμετείχαμε σύσσωμο το ΔΣ στην μεγάλη διαμαρτυρία για την Πάρο στο Υπουργεία Υγείας  και  κάπου εκεί και ένα μήνα πιο μπροστά ξεκίνησαν κάποια προβληματάκια.  Στο συντονιστικό όμως τότε φάνηκε να θέλουν κάποιοι να το παίξουν συντονιστές του συντονιστικού δυο φορές πριν την Αθήνα μας κάλεσαν στο παρά πέντε άλλες τρεις φορές καθόλου και  η απάντηση που πήρα τη μια που πήγα με μια ώρα καθυστέρηση ήταν ότι ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου είναι αυτός που προσπαθεί να διαλύσει   το συντονιστικό .....ψεύτικα λόγια  που ακούστηκαν και αναπαράχθηκαν και σε  κάποια Μ.Μ.Ε

Ποιος ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου που πάντα ήταν παρών!!!!

Εδώ έχουμε φτάσει κοντά στο Πάσχα του 2013 και η στάση μας ήταν να βγει προς τα έξω το ζήτημα τον κινητοποιήσεων  με προσοχή  για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στους επισκέπτες του νησιού μας, φυσικά χωρίς να αφήνουμε τον αγώνα  μας , αλλά  και αυτό  δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από ορισμένους του συντονιστικού.

Έτσι αποφασίσαμε κοντά στον Ιούνιο να απέχουμε από τις συνεδριάσεις του συντονιστικού, ενημερώσαμε εγκαίρως,   μιας και   οι προτάσεις που είχαμε κάνει και γραπτώς για Γραμματεία και καλύτερη οργάνωση δεν είχαν αποδοχή από κάποιους.

Φυσικά μετά από συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου  αποφασίσαμε ξανά τη  συμμέτοχη μας  γιατί τα προβλήματα παρέμεναν άλυτα.

Με το μέλος μας τον Αναστάσιο Τριαντάφυλλο και αναπληρωτή εμένα, επανήλθαμε.

Ακόμη παράλληλα στις 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 δημιουργήσαμε μια διασυλλογική ομάδα φορέων αλληλεγγύης με σκοπό να  μαζέψουμε χρήματα για ανάγκες του κέντρου Υγείας, ενέργεια  η  οποία από κάποιους πάλι δεν έγινε αποδεκτή στο συντονιστικό και μας το απόδειξαν με την απόχη τους στη  μεγάλη γιορτή αγάπης που έγινε στην Αλυκή και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν  από εκεί, με την συνεισφορά της ιερα Μητρόπολης Παροναξίας και ιδιώτη, αγοράστηκε ένας απινιδωτής  στο Κέντρο Υγειας

Έπειτα  φτάσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013 στη Πάρο να εκτεθούμε στους περιφερειακούς συμβούλους γιατί τάχα μας εκπροσώπησε ο κ.Αργουζης, ο άνθρωπος που μέχρι και σήμερα μας εκπροσωπούσε στα ΜΜΕ και όχι μόνο,

γιατί δεν «άρεσε» στη   λαϊκή συσπείρωση η οποία μάλιστα   έβγαλε δελτίο ότι δεν μπορεί  να μας εκπροσωπεί ο κ.Αργουζης στο Περιφερειακό συμβούλιο (την ίδια μέρα).

Μιας και ήμουν παρών στο περιφερικό συμβούλιο προσπάθησα να ανατρέψω την παρέμβαση και αναγκάστηκα να κάνω παρέμβαση για να ενημερώσω σχετικά.

Βλέπετε είχε αναλάβει η κυρία  Λίλα Καφαντάρη να μας υπερασπίσει στα «άστοχα» για κάποιους λεγόμενα στην εισήγηση του  κ.Αργουζή.

Έρχεται μετά  η δεύτερη ανακοίνωση πρόσκληση και πρόκληση  της λαϊκής συσπείρωσης να καλεί το συντονιστικό, ενώ μέχρι τότε  καμία πρόσκληση συντονιστικού δεν είχε κυκλοφορήσει να υπογράφεται από παράταξη, δημοτική η κομματική.

Επειδή οι παραγωγικές τάξεις του νησιού δε γίνεται να απουσιάζουν από τέτοιες σημαντικές αποφάσεις και οι λύσεις σε τέτοια μεγάλα ζητήματα δεν μπορεί να είναι κομματικές, δεν επιτρέψαμε και να μας παραγκωνίσουν.

Με την απόφαση μας να καλέσουμε τους φορείς και όχι κόμματα και παρατάξεις στο γραφείο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου για να βρεθεί μια λύση συνένωσης και όχι διάλυσης  γνωρίζοντας πάντα τις επιπτώσεις αλλά έχοντας μόνο την ενότητα στόχο το καταφέραμε και προκαλέσαμε να ανακοινωθούν ταυτόχρονα ενωτικά δελτία όπως αυτό  του Δημάρχου και της  ένωσης γονέων που κατέληξε σε  σύσκεψη.

Εκεί  δόθηκαν  εξηγήσεις και αποφασίστηκε  μετά από δυο συσκέψεις να δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή στην οποία  σήμερα συμμετέχουμε και εμείς μιας και ήταν στις προτάσεις που είχαμε καταθέσει  πριν δημιουργηθεί το  θέμα.

Από τον σύλλογο συμμετέχει  ο  Αναστάσιος Τριαντάφυλλος και τα υπόλοιπα μέλη είναι ο κ. Κώστας Αργουζής ,η κ. Άννα Κάγκανη –εκπρόσωπος από τον Δήμο, ένας από την ένωση γονέων και ένας από την Αντίπαρο.

Στις 16 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Συντονιστικό Φορέων για τον τομέα υγείας, να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα σε Πάρο και Αντίπαρο, στη χθεσινή συνεδρίασή  (25/11), που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος συνέχισης του αγώνα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos