H Πάρος βαδίζει ενωμένη προς το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 16η Φεβρουαρίου (Βίντεο)

26 Ιανουαρίου 2014 17:56

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» η προγραμματισμένη συγκέντρωση – συζήτηση που είχε ως κύριο θέμα

την τελική απόφαση για τη μορφή που θα λάβει το ιστορικό δημοψήφισμα που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης και την καλύτερη προετοιμασία και στήριξή του.
Ο κ. Αργουζής ως μέλος της γραμματείας του συντονιστικού για την υγεία πήρε αρχικά το λόγο και  έκανε μια σύντομη παρουσίαση της επικρατούσας κατάστασης στο Κέντρο Υγείας Πάρου, ενώ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα που έχουν φέρει έως τώρα οι κινητοποιήσεις των Παριανών και Αντιπαριωτών δίνοντας το μήνυμα ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να πετύχει και θα πετύχει ακόμα περισσότερα αρκεί να συνεχίσει  να παραμένει ενωμένη απαιτώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα δηλαδή των νησιωτών, το δικαίωμα των Παριανών και Αντιπαριωτών, στη  Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση πατώντας εδώ

Υπήρξε ποικιλία τοποθετήσεων στη συνέχεια της συζήτησης (αποσπάσματα των οποίων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις επόμενες ώρες πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο)   από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χ. Βλαχογιάννη, τους κ. Α. Δαβανέλο, Χ. Μαλινδρέτο( η επανεμφάνισή του στα κοινά χαιρετήθηκε από τον κ.Αργουζή), Γ. Καρατζά, Η. Γουρδούκη, Κ. Ροδίτη, Μ. Ισιγώνη,  Κ. Ροκονίδα  καθώς και αρκετών ακόμα παρευρισκομένων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πάρου σε κάποια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι θα ήταν περισσότερο ικανοποιημένος αν υπήρχε μαζικότερη προσέλευση κόσμου στην αίθουσα του Αρχιλόχου σημειώνοντας επίσης την απουσία φορέων αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αργουζής πιο συγκεκριμένα  αναφερόμενος στο τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος μίλησε για την ανάγκη εθελοντών την Κυριακή της 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τα εκλογικά κέντρα σε Παροικία (3 εκλογικά) καθώς και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Πάρου όπως επίσης και στο Δήμο Αντιπάρου.

Όσες φορές ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συγκέντρωση να ψηφίσουν δια ανατάσεως της χειρός σε ζητήματα που τέθηκαν, η πλειοψηφία ήταν συντριπτική υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Τέλος όσον αφορά στη διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, διαβάστηκαν αρκετά υποδείγματα ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να δηλώσει τις παρατηρήσεις του έτσι ώστε τις προσεχείς ημέρες να τις επεξεργαστεί η γραμματεία του συντονιστικού και να λάβει την τελική του μορφή.
Οι λέξεις πάντως που ακούστηκαν και φαίνονται ως επικρατέστερες προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι: ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ.
Το μήνυμα πάντως ότι η ΠΑΡΟΣ βαδίζει ενωμένη προς το δημοψήφισμα της 16ης Φεβρουαρίου, αποφασίζοντας για την μορφή της κινητοποίησης της 26ης Φεβρουαρίου, ήταν ολοφάνερο στη συγκέντρωση της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2014.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos