Ομιλία Προέδρου Ε.Σ Πάρου στην κοπή της πρωτοχρονάτικης πίτας

04 Φεβρουαρίου 2014 15:42

Σας καλωσορίζουμε στην αίθουσα του μέχρι χθες εμπορικού και από φέτος επίσημα πια  εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, που εδώ και ένα χρόνο εγκαινιάσαμε και θέσαμε στη διάθεση των μελών μας άλλα και όλων των παριανών.

Η αίθουσα μας είναι στη διάθεση κάθε σωματείου

και όπως βλέπετε είναι άρτια εξοπλισμένη .

Παρά τις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε , εμείς παραμένουμε πάντα κοντά στα μέλη μας γιατί τώρα μας χρειάζονται περισσότερο.

Σήμερα παράλληλα με την κοπή της πίτας και την γενική συνέλευση θα τιμήσουμε και μια ομάδα συμπολιτών μας.

Τους συμπολίτες μας που σε πείσμα των καιρών βοηθούν εθελοντικά όσους από μας έχουν ανάγκη.

Σε μια περίοδο που όλα φαίνεται να αλλάζουν και οι άξιες καταρρέουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο από παρά ποτέ να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας.

Έννοιες και διαχρονικές αξίες όπως ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ είναι ανυπέρβλητες και βαθιά ανθρώπινες και γι αυτό πρέπει να αναγνωρίζονται και να τιμώνται.

Αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι, επαγγελματίες, αγαπητοί παρευρισκόμενοι ύστερα από τέσσερα χρόνια σκληρών μνημονίων, όσοι καταφέραμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές, με πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμη, αντιμετωπίζουμε μια νέα  φορολογική επίθεση που δεν είναι παρά ένα σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με αυτή την πολιτική βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα καταιγίδα σκληρών και αλλοπρόσαλλων φορολογικών μέτρων ,όπου μας τιμωρούν ακόμη, και για το ανθρώπινο λάθος,  ως κακούργημα.

Η μονοδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στις μικρές κυρίως επιχειρήσεις , με τα εξοντωτικά πρόστιμα, την έλλειψη σταθερής φορολογικής πολιτικής, την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια.

Όταν οξύνονται όμως τα προβλήματα, εμείς θα ακούσουμε το βράδυ από τα κανάλια ότι... «απέδρασε ο Άκης ή ο Ξηρός », έτσι ώστε αντί να συζητάμε τα προβλήματα  να πηγαίνει άλλου η σκέψη μας!

Το τραπεζικό σύστημα  κατέφεραν να το σώσουν, με δικά μας κεφάλαια, κάνοντας το πιο μονοπωλιακό με  συγχωνεύσεις τραπεζών   και το κλείσιμο των συνεταιριστικών.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση έκανε τις τράπεζες ταμείο της και εισπρακτικές εταιρείες ταυτόχρονα, υποχρεώνοντας μας να περνάμε κάθε συναλλαγή μας από αυτές.

Παράλληλα τους έδωσε το δικαίωμα να κατάσχουν καταθέσεις, μισθούς , έτσι ώστε ένας εργαζόμενος που χρωστά, να μην μπορεί να εισπράξει το μισθό του, που εμείς υποχρεωτικά καταθέσαμε στην τράπεζα και να αφήνει την οικογένεια του νηστική.

Είναι ντροπή να συμβαίνουν όλα αυτά, είτε γιατί τα ζητά «δήθεν» η τρόικα, είτε γιατί έτσι τα σκεφτήκαν οι άδειοι εγκέφαλοι των αρμοδίων.

Ταυτόχρονα είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχουμε τραπεζικό σύστημα. Για χορήγηση δανείων  μικρομεσαίων επιχειρήσεων!!

Πουθενά δεν γίνεται αυτό!

Παράλληλα παρά τις τόσες προσπάθειες εμπορικών συλλόγων ,,ομοσπονδιών ,,και Ε.Σ.Ε.Ε  να βρεθεί μια λύση  κανείς αρμόδιος δε συγκινήθηκε αλλά και οι προτάσεις μας, δεν εισακουστήκαν ποτέ, από τους υπεύθυνους παντογνώστες !

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανασφάλιστοι συνάδελφοι μας που κινδυνεύουν να αφανιστούν με αυτή την πολιτική,  χάνοντας  τις επιχειρήσεις τους.

Στο τέλος θα  βρεθούν στη φυλακή μαζί με τα «κακά παιδιά» που έφαγαν τα δισεκατομμύρια

Λύση τεκμηριωμένη την οποία  προτείνουμε ως  Ε.Σ.Ε.Ε είναι το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ ως σήμερα.. Αυτό θα είχε αποτέλεσμα  τουλάχιστον το 60% των εμπόρων να μπορέσει να επανέλθει άμεσα στη ασφάλεια και το ταμείο φυσικά αμέσως να αποκτήσει έσοδα

Δυστυχώς  όμως τα χρέη των 500 χιλιάδων και πλέον ανασφαλίστων ετοιμάζονται να τα καταθέσουν στα ειδικά κέντρα είσπραξης γνωστά KEAO  για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και να κλείσουν και τους  τελευταίους μικρομεσαίους επιχειρηματίες  !

Και μαζί διαλύοντας τις οικογένειες μας

Και σβήνοντας τα όνειρα των παιδιών μας

Κύριοι εμείς δεν είμαστε το πρόβλημα .Εμείς είμαστε κομμάτι της λύσης του.

Αλλού είναι που δημιουργούνται τα προβλήματα. Άλλοι είναι αυτοί που δεν έχουν την ικανότητα άλλα και την θέληση να νοικοκυρέψουν το μαγαζί τους.

Εμείς ως Έλληνες αποδείξαμε ότι ήμαστε νοικοκυραίοι και αντέξαμε μέχρι σήμερα αυτό των ανελέητο φοροεισπρακτικό μηχανισμό της τρόικας και τον υπολοίπων!

Κανένας λαός δεν θα άντεχε ούτε τα μισά χρόνια αυτό πρέπει να το αποδείξουμε γιατί δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμη

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε εμείς οι ίδιοι εδώ στο νησί μας για να απαλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης?

Στήριξη της ντόπιας αγοράς και δράση-αντίδραση σε κάθε μέτωπο. Νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να δουλέψουμε μαζί , γιατί έτσι θα πάμε μπροστά.

Με την συμμετοχή στα κοινά εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε που ξέρουμε τα προβλήματα, άλλα ξέρουμε και να τα αντιμετωπίζουμε θα βρούμε και τις λύσεις τους.

Οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό μπορούν να χαράξουν μια νέα πορεία και ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας.

Τέλος, εκ μέρους όλων των εμπόρων της Πάρου και της Αντιπάρου , θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καταναλωτές για την προτίμησή τους στα τοπικά καταστήματα, και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να το κάνουν ακόμη πιο αποφασιστικά, βοηθώντας έτσι το μέλλον της περιοχής, το μέλλον των παιδιών μας, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Δίνοντας τα χρήματα μας στην γειτονιά μας, στο διπλανό μας, δεν βοηθάμε το στέλεχος της πολυεθνικής να αγοράσει το τρίτο του εξοχικό. Το εαυτό μας στηρίζομε

Δεν αφήνουμε  τα παιδιά μας να φύγουν μετανάστες

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι τον ρόλο του συλλόγου μας δεν τον αντιλαμβανόμαστε με κριτήρια συντεχνιακά και συνδικαλιστικά μόνο.

Θεωρούμε ότι έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία να λειτουργούμε σαν ένα θεσμικό όργανο που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Γι αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρή μάχη για την προάσπιση των συμφερόντων και των υπηρεσιών που παρέχονται σ' αυτά τα δυο νησιά που εκπροσωπούμε , και θα είμαστε απέναντι σε όσους προσπαθήσουν για το αντίθετο.

Και πρώτη θέση έχει η υπεράσπιση του κέντρου υγείας

Στης 16 Φεβρουάριου  θα συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα  ως μια ένδειξη  διαμαρτυρίας για την στελέχωση του, τηρώντας πάντα  την απόφαση της γενικής μας  συνέλευσης

Σας ευχαριστώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos