×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η παριανή αποκριά ξεκινά στη Νάουσα, τα νιάτα της Πάρου εν δράσει…

12 Φεβρουαρίου 2014 01:55

Γενίτσαροι και Μπούλες: αποκριάτικο έθιμο της Νάουσας Ημαθίας στη Νάουσα της Πάρου

Τα αποκριάτικα έθιμα μας φέρνουν πιο κοντά. Χρόνια μετά τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο «Νάουσες»,  που ξεκίνησε, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα   Νάουσας,  η φετινή αποκριά ενώνει πάλι τις δύο περιοχές,

την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 1 το μεσημέρι σε γνωστό κέντρο της Νάουσας

μικροί και μεγάλοι χορευτές, χορωδοί και ηθοποιοί έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο δρώμενα,  ζωντανή μουσική, πολύ χορό και τραγούδι. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συγκροτήματος από τη Νάουσα, τον Κώστο και τα Μάρμαρα, η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα με αποκριάτικα τραγούδια ενώ η ζωντανή μουσική από τους παριανούς μουσικούς θα διασκεδάσει όσους βρεθούν στην εκδήλωση. Θα παρουσιαστούν ακόμη σατιρικά στιγμιότυπα με θέματα της επικαιρότητας.

Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί το αφιέρωμα στη Νάουσα Ημαθίας και τα έθιμά της με την αναπαράσταση του πανάρχαιου αποκριάτικου εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες» καθώς και την παρουσίαση φορεσιών και χορών της Μακεδονίας.

Όλη η Πάρος θα είναι εκεί. Περιμένουμε κι εσάς, για να σας δείξουμε ότι ακόμα υπάρχουν στο νησί μας άνθρωποι, που μέσα στην κρίση αγαπούν τον πολιτισμό και εκφράζονται μέσα απ' αυτόν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos